W. Tomaszewskis gavo pasiūlymą jungtis prie „valstiečių“, demokratų, apsispręsti neskubės

Tris mandatus Seime iškovojusios Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) pirmininkas Waldemaras Tomaszewskis sako sulaukęs siūlymų jungtis prie Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) bei Demokratų „Vardan Lietuvos“ frakcijų naujajame parlamente.

Politiko teigimu, partija neskubės priimti sprendimų, pirmiau su potencialiais partneriais  turi suderinti programines nuostatas ir neskubant spręsti dėl bendradarbiavimo.

„Ir LVŽS mums siūlo sudaryti bendrą frakciją, ir „Vardan Lietuvos“ partija siūlo sudaryti bendrą frakciją. Yra ir trečias variantas, kad mes vadovausime Mišriai Seimo narių grupei“, – pirmadienį porinkiminėje BNS ir LRT spaudos konferencijoje Valdovų rūmuose kalbėjo W. Tomaszewskis.

„Mes pasirinksime vieną iš trijų variantų, bet kol kas neskubame to daryti, visų pirma, turime suderinti, kokią programą realizuosime. Jeigu pavyks suderinti programą, kiti žingsniai bus spartesni“, – pažymėjo jis.

Apie koaliciją LLRA-KŠS lyderis teigė kol kas nekalbantis, nes būti joje, anot jo, nėra savaiminis tikslas, tik „priemonė realizuoti savo programą“.

LLRA-KŠS naujajame parlamente gavo tris mandatus, šios politinės jėgos atstovai Jaroslavas Narkevičius, Česlavas Olševskis ir Rita Tamašunienė buvo išrinkti vienmandatėse apygardose.

Pačiai partijai nepavyko perkopti 5 proc. rinkimų barjero.

W. Tomaszewskis gerai vertino partiečio Č. Olševskio pasirodymą Vilniaus pietinėje apygardoje, kur politikas „ryškia persvara“ laimėjo prieš vidaus reikalų ministrę Agnę Bilotaitę.

„Dar du mūsų kandidatai labai gerai pasirodė. Deja, perbraižymas apygardų, kuris neatitinka tarptautinės teisės, privedė prie to, kad mes nelaimėjome mandatų, bet rezultatai buvo labai geri“, – tvirtino LLRA-KŠS lyderis.

Pasak jo, apygardų ribų perbraižymas sutrukdė iškovoti mandatus Edita Tamošiūnaitei Naujosios Vilnios apygardoje ir Waldemarui Urbanui Riešės apygardoje, nors jie nugalėjo daugumoje apylinkių.

Minėtose apygardose Lenkų rinkimų akcijos atstovus įveikė konservatoriai Liutauras Kazlavickas ir Daiva Ulbinaitė.

Parlamento rinkimus laimėjo Lietuvos socialdemokratų partija, iškovojusi 52 mandatus.

Partija „Nemuno aušra“ laimėjo 20 mandatų, Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ turės 14 mandatų, Liberalų sąjūdis – 12, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga – aštuonis.

Socialdemokratų lyderė Vilija Blinkevičiūtė į konsultacijas dėl koalicijos kūrimo pakvietė demokratus ir „valstiečius“.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietiškas

Pilietiškas portretas
Kaip tokie lenkai, ale Lietuvos piliečiai, kaip Tomaševskis, nemokantis Valstybinės lietuvių kalbos, gali dalyvauti rinkimuose į Lietuvos Seimą! Net spaudos konferencijoje sunku buvo klausytis jo kallbėjmo kažkokia maišyta kalba! Žmogus ne tik kad neišmoko šalies,kurioje seniai gyvena kalbos, bet dar neturėdamas savigarbos lenda į eterį tai demonstruoti ir menkinti Valstybinę lietuvių kalbą, o per ją ir mus, padorius Lietuvos piliečius, gerbiančius savo šalies įstatymus

O

O  portretas
Koloradkę komunistui AG jau užkabinai

tai

tai portretas
pagrindinė šių partijų ideologija yra prasibrauti iki valdžios lovio, čia poniatkės jų visų sutampa
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių