Estetika ir grožis – tik turintiems galimybių pasus?

  • Teksto dydis:

Grožio specialistai prieš valdžios sprendimus kyla šiems dar neįsigaliojus. O kai kurie grasina dirbti pagal savas taisykles. Dalis salonų pareiškė, kad darys priešingai ir aptarnaus ir nepasiskiepijusius klientus, praneša LNK.

Estetika ir grožis – tik turintiems galimybių pasus. Taip apsisprendė Vyriausybė ir nuo rugsėjo 13 d. uždaro grožio salonų duris antivakseriams.

„Visos priemonės, kurios buvo varžo, ne visiems patinka. Natūraliai atsiranda tokių, kurie to nesilaikys“, – teigė vieno grožio salono vadovas Vytautas Vančys.

Visgi salono vadovas sakė – naujai tvarkai pritaria ir įstatymo laikysis principingai. Kad ir su apribojimais, svarbiausia, kad valdžia leidžia dirbti. O dauguma salono klientų, anot specialisto, jau pasiskiepiję. Atkris tik labai maža dalis.

„Kažkiek atkris, bet čia nėra jokio prievartinio dalyko. Arba pasiskiepiji ir eini, arba turi testą neigiamą ir tą darai. O jeigu tu esi prieš visas šitas priemones, tai jau tavo reikalas“, – įsitikinęs V. Vančys.

„Jeigu tik tai padės dirbti, neuždarys mūsų ir leis dirbti, tai aš tikrai vertinu teigiamai“, – sakė kito grožio salono atstovė Brigita Parnarauskienė.

Neatmetama, kad nepasiskiepiję iki rugsėjo dar bandys „įšokti į traukinį“. Anot meistrų, gali kartotis panašus scenarijus, kaip prieš salonų uždarymą, kai visi suplūs.

„Prieš karantino paskelbimą, prieš paskelbimą, kad užsidarys grožio salonai, klientai irgi plūdo. Teko girdėti, kad kolegės dirbo iki išvakarių“, – kalbėjo B. Parnarauskienė.

O vasaros pabaiga grožio specialistams – ir taip darbo įkarštis.

Šešėlyje dirbantys pradės gyventi dar geriau nei iki šiol.

„Rugsėjis yra toks metas, kada visi vaikai grįžta į mokyklas, į darželius, žmonės po atostogų. Kiekvieno rugpjūčio pabaiga–rugsėjo pradžia visada būdavo tokia intensyvesnė“, – teigė V. Vančys.

Kol kai kuriuose salonuose laisvi laikai vizitams tirpsta, kiti salonai, panašu, tempų nesiruošia mažinti ir po rugsėjo 13 d. Socialiniuose tinkluose kai kurie meistrai piktinasi nauja tvarka ir dalijasi viešais pranešimais, jog priims ir neskiepytus.

„Oficialiai pranešame – nuo rugsėjo 14 d. mūsų grožio salone galės lankytis Ir nepasiskiepiję žmonės. Taip prisidėsime prie visų mūsų saugumo ir išlaikysime galimybę visiems turėti pasirinkimo teisę. Priimsime ir pasiskiepijusius, ir nepasiskiepijusius, bet tik su asmenine atsakomybe, kad neturėsime vieni kitiems pretenzijų“, – rašoma vieno grožio salono „Facebook“ paskyroje.

Feisbuko nuotr.

Tokių panašių pareiškimų, jog bus veikiama prieš, – ne vienas. Įrašus lydi pritariantys komentarai. Galima suprasti – nepasiskiepiję gražinsis toliau.

„Aš nelabai žinau, kaip visa tai atrodys, kaip mes dirbsime. Aš dar kol kas į šį klausimą atsakymų neturiu. Šitie visi ribojimai dar labiau sustums daugelį žmonių į kampą, o šešėlyje dirbantys pradės gyventi dar geriau nei iki šiol“, – teigė Kirpėjų ir grožio specialistų asociacijos prezidentė Jolanta Mačiulienė.

Neatmetama, kad dalis grožio paslaugų, kaip ir per karantiną, gali keltis į vadinamąjį pogrindį.

„Galbūt priims namuose, jeigu čia bus patikrinimai, turbūt žmonės bijos dirbti salone ir priimti klientą be galimybių paso, jeigu vėl bus kažkokios baudos“, – svarstė B. Parnarauskienė.

Iki rugsėjo 13 d. dar kone mėnuo. Vyriausybė duoda laiko pasiskiepyti.

„Šiandien mes turime priemones, kurios leidžia vykdyti visas veiklas, tačiau reikia naudotis kai kuriomis priemonėmis. Tikiu, kad jos bus laikinos“, – sakė sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Nuo rugsėjo 13 d. be galimybių paso nebus galima patekti į dideles parduotuves. Didelėmis laikomos nuo 1,5 tūkst. kvadratinių metrų. Taip pat į kino teatrus, sporto klubus ir kavines.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ona

Ona portretas
Šaunuoliai

idio tai

idio tai portretas
ir taip nelegaliai dirbančių butuose pilna, tai visus dar sustums į pogrindį

kiek

kiek portretas
dar pudrins it zmonems smegenis savo makulatura kuria sugalvojo bilgeic kuris jau supakuotas eile svabui ir kt soroso jesko ir jie niekur nedings taip kad uzapvalinkit sia simdiktatura kurios laikas baigiasi=====
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių