KAM žada naujas darbo vietas visiems Informacinių technologijų tarnybos darbuotojams

Reorganizavus Informacinių technologijų tarnybą, Krašto apsaugos ministerija (KAM) visiems įstaigos darbuotojams žada pasiūlyti naujas darbo vietas.

Kaip BNS šią savaitę nurodė KAM, Informacinių technologijų tarnybos funkcijas perėmusiose įstaigose bus įsteigtos naujos pareigybės, kurias užimti bus siūloma tarnyboje dirbantiems žmonėms. Jei darbuotojas nesutiks su pasiūlymu, planuojama išmokėti išeitines kompensacijas.

„Siekiama, kad visiems Informacinių technologijų tarnybos darbuotojams pagal jų kompetenciją ir kitus kriterijus būtų pasiūlytos pareigybės atitinkamose įstaigose“, –  BNS teigė KAM atstovė spaudai.

Dauguma tarnybos funkcijų bus perduotos kariuomenėje kuriamai Kibernetinės gynybos valdybai, taip pat Nacionaliniam kibernetinio saugumo centrui ir Kertiniam valstybės telekomunikacijų centrui.

Anot KAM, pertvarkai papildomų valstybės biudžeto lėšų nereikės, nes po reorganizacijos veikiančioms įstaigoms bus perduodamos jau vykdomos ir finansuojamos funkcijos, kartu su funkcijoms vykdyti skirtais ištekliais.

Laikinų papildomų išlaidų gali atsirasti dėl išeitinių kompensacijų išmokėjimo.

Informacinių technologijų tarnyba šiuo metu įgyvendina krašto apsaugos sistemų ryšių ir informacinių sistemų politiką, nacionalinio saugumo ir gynybos interesams naudojamų ryšių sistemų plėtojimo ir saugumo politiką.

Ji taip pat atsakinga ir už valstybės įslaptintos informacijos apsaugos politiką įslaptintos informacijos ryšių ir informacinių sistemų srityje.

Informacinių technologijų tarnybos reorganizavimas pradėtas siekiant užtikrinti valstybės nacionalinio saugumo interesus ir kariuomenėje įkurti Kibernetinės gynybos valdybą.

Įkūrus Lietuvos kariuomenės Kibernetinės gynybos valdybą, ją sudarys Valdybos štabas, Lietuvos didžiojo etmono Kristupo Radvilos Perkūno ryšių ir informacinių sistemų batalionas bei restruktūrizuota Informacinių technologijų tarnyba, tačiau tik su kariuomenei būdingomis funkcijomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių