Krašto apsaugos ministerija nevyriausybinėms organizacijoms skyrė dar 200 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Krašto apsaugos ministerija (KAM) nevyriausybinių organizacijų programoms, susijusioms su pilietinės valios ir atsparumo, pilietinio pasipriešinimo įgūdžių stiprinimu, skyrė dar 200 tūkst. eurų.

Anot ministerijos, papildomas finansavimas nevyriausybinėms organizacijoms skiriamas pagal dvi antrajame šių metų pusmetyje skelbtas temas: pasirengimas visuotinei gynybai per Ukrainos laisvės kovotojų patirties perdavimą ir išmoktas pamokas kare Ukrainoje bei žinios ir įgūdžiai bepiločių orlaivių (dronų) valdymo srityje.

Pagal šias temas buvo atrinkta 18 veiklos programų iš 41 gautos ir joms skirtas dalinis finansavimas.

Apie pusė paremtų iniciatyvų vyks Ukrainos laisvės kovotojų patirties perdavimo plačiajai Lietuvos visuomenei ir įvairioms specifinėms jos grupėms temomis, kitose veiklos programose numatyta apmokyti įvairių visuomenės grupių ir amžiaus asmenis bepiločių orlaivių teorijos ir praktikos.

Iš viso 2024 metais nevyriausybinių organizacijų veiklos programoms krašto apsaugai aktualiose srityse vykdyti Krašto apsaugos ministerija skyrė 600 tūkst. eurų.

Visos KAM dalinai finansuojamos nevyriausybinių organizacijų veiklos programos yra skirtos stiprinti visuomenės pilietinę valią ir atsparumą, gilinti ir įtvirtinti pilietinio pasipriešinimo žinias ir įgūdžius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
dar 200000 xaxolams
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių