Kartu paramą gabenęs vyras: Ukrainoje sužeistam lietuviui amputuota koja

Rytų Ukrainoje šią savaitę sužeistam lietuviui buvo amputuota koja, kiti atsiėjo lengvesniais sužalojimais ir ketina į Lietuvą grįžti patys, sako paramą ukrainiečiams kartu su nukentėjusiaisiais iš Lietuvos gabenęs Valdas Bartkevičius.

„Žmogui koja amputuota, dabar jis reanimacijoje, kaip ir priklauso, bet būklė yra stabili“, – BNS sakė vyras.

„Kiti žmonės – trys – patyrė kontūzijas, pas vieną plaštakos sužeidimas, bet pavojaus gyvybei nėra visiškai“, – pridūrė jis.

Vienas iš sužeistų lietuvių Sigitas Maliauskas portalui „15min“ antradienio vakarą patvirtino, jog grupė gabenusiųjų paramą Rusijos invazijai besipriešinančiai Ukrainai pateko į apšaudymą Donecko srityje, Pokrovske.

Krašto apsaugos ministras Kaurynas Kasčiūnas žurnalistams trečiadienį patvirtino, kad sužeistųjų būklė stabili, jie dabar yra Dnipro ligoninėje.

V. Bartkevičius teigė, kad keturi lengviau sužeisti asmenys turėtų savarankiškai grįžti į Lietuvą dviem transporto priemonėmis, kuriomis ir atvyko į Ukrainą, prieš tai jas susiremontavę po apgadinimų.

Užsienio reikalų ministerija BNS informavo, kad ambasadai Ukrainoje apie įvykį žinoma, ji palaiko ryšį su nukentėjusiaisiais, siekdama užtikrinti jų teisių apsaugą ir saugų grįžimą į Lietuvą.

Ministerija nurodė saugumo sumetimais negalinti teikti jokios informacijos apie įvykį.


Šiame straipsnyje: Ukrainakaras UkrainojeUkrainoje sužeisti lietuviai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių