L. Kasčiūnas: iki Naujųjų metų nebėra laisvų vietų į dronų operatorių kursus

Praėjusią savaitę prasidėjus registracijai į dronų operatorių kursus, krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas teigia, kad iki Naujųjų metų visos vietos jau yra užpildytos. Todėl, pažymi ministras, bus ieškoma būdų plėsti mokymų galimybes.

„Į dronų operatorių kursus vietos yra taip išpildytos, kad reikės galvoti, kur naujų vietų gauti. Turime pradinį pajėgumą, esame pajėgūs parengti bazinį dronų operatorių kursą – apie 1 tūkst. žmonių per metus. Matome, kad iki naujų metų visos vietos jau yra užpildytos“, – antradienį LRT radijui teigė L. Kasčiūnas.

„Startuosime su tuo pajėgumu, kurį esame nusimatę, tačiau ieškosime būdų kuo greičiau jį didinti. Mums reikia instruktorių, reikia dronų, simuliatorių. Investuojame, kai tik pasipildo pajėgumas iš karto plečiame galimybes“, – akcentavo ministras.

Kaip skelbta anksčiau, praėjusios savaitės ketvirtadienį pradėta registracija į dronų operatorių kursus. Juose gali dalyvauti visi norintys įgyti pradinius bepiločių orlaivių valdymo įgūdžius.

Šiuo metu apie 4 200 Lietuvos piliečių turi teisę valdyti bepiločius orlaivius.

ELTA primena, kad dar kovo pabaigoje posėdžiavusi Valstybės gynimo taryba (VGT) nusprendė, kad iki 2027 metų Lietuvoje turi būti pasiektas operacinis dronų pajėgumas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
Kontrabandininkai igudžius tobulina

Tai

Tai portretas
Melagis psichopatas kaip gali nebūti vietų

Rūtenis

Rūtenis portretas
Tiek dronų Lietuvoje nėra ..kiek operatorių.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių