L. Kasčiūnas: pasienyje su Rusija, Baltarusija ketinama įrengti nuolatines fortifikacijas

Pasienyje su Rusija ir Baltarusija planuojama įrengti nuolatines fortifikacijas – karinius įtvirtinimus, skirtus stabdyti galimą priešiškų pajėgų judėjimą.

Kaip trečiadienį žurnalistams sakė krašto apsaugos ministras, tą padaryti ketinama iki vasaros pabaigos, rudens pradžios.

„Taigi, vasaros pabaiga, rudens pradžia – (fortifikacijų – BNS) įrengimas kai kuriose konkrečiose vietose, kurių šiandien nenorėčiau įvardyti“, – teigė Laurynas Kasčiūnas.

Iki vasaros pabaigos taip pat planuojama kontrmobilumo priemonėmis užpildyti 25 parkus visoje šalyje, jog esant reikalui jos galėtų būti panaudotos įrengiant ir daugiau fortifikacijų.

Gynybos ministras žada birželio pabaigoje pristatyti „kontrmobilumo planą“, kuriame bus pateikta daugiau informacijos apie parkus, juose kaupiamas priemones, minėtas nuolatines fortifikacijas.

Kalbėdamas apie Baltijos gynybos liniją – įtvirtinimų tinklą palei Estijos, Latvijos ir Lietuvos sieną su Rusija bei Baltarusija, L. Kasčiūnas pabrėžė, kad kaimyninės šalys „juda į priekį įgyvendindamos šią idėją“, nors ir taiko skirtingus mechanizmus.

Fortifikacijoms įrengti naudojami metaliniai „ežiai“, gelžbetoniniai blokai ir tetraedrai, koncertina, kita gynybinė įranga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nieko nepadarysi,nuo

Nieko nepadarysi,nuo portretas
urzgiančių vampyrų reikia tvertis.Kasčiūnas teisus.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių