L. Kasčiūnas su pramonės asociacijų atstovais aptarė dronų gamybą Ukrainai

  • Teksto dydis:

Gynybos ministras Laurynas Kasčiūnas pirmadienį su Lietuvos pramonės asociacijų atstovais aptarė dronų gamybą Ukrainai, partnerystės stiprinimą su šios šalies investuotojais.

Kaip rašoma Krašto apsaugos ministerijos (KAM) pranešime, Ukraina taip pat galėtų prisidėti prie dalies su dronų ir antidronų gamyba susijusių technologijų, dalytis patirtimi apie jų veikimą mūšio lauke.

Ministro ir pramonės asociacijų atstovų susitikime taip pat aptartas dronų, kontrmobilumo priemonių programų įgyvendinimas.

L. Kasčiūnas pristatė, kaip KAM siekia gerinti įstatyminę bazę. Anot ministerijos, siekiama, kad gynybos ir saugumo pramonė turėtų kuo mažiau kliūčių gaminti karinę įrangą ir amuniciją taikos ir krizių sąlygomis. 

„Jūs esate bendruomenės dalis, todėl turime ieškoti būdų, kaip rasti bendrų sąlyčio taškų, kad visiems bendradarbiavimas būtų naudingas ir atitiktų tiek jūsų, tiek valstybės poreikius. Nacionalinė gynybos pramonė yra neatsiejamas šalies saugumo ir gynybos elementas. Todėl labai svarbu stiprinti krašto apsaugos sistemos institucijų ir šalies gynybos pramonės sąveiką, kurti inovatyvius ir Lietuvos specifiniams poreikiams pritaikytus produktus“, – pranešime cituojamas L. Kasčiūnas.

Jis taip pat pristatė praėjusią savaitę Seimo priimtus gynybos pramonės įmonėms aktualius viešųjų pirkimų pakeitimus. Juose numatyta, kad dronų gamintojai galės įsigyti bei testavimui naudoti ar kitoms šalims perduoti dronus, kuriuose naudojami komponentai iš trečiųjų šalių tiekėjų. Priimtais pakeitimais nustatytos metus galiosiančios išimtys taikomiems apribojimams.

Ministras taip pat kalbėjo apie Gynybos ir saugumo pramonės įstatymo projektą.

Pramonės atstovai susitikime pabrėžė poreikį steigti kompetencijų centrą, kuris sujungtų pramonės įmones bei ilgalaikę strategiją. Ji užtikrintų, kad pramonės atstovai žinotų, ko ilgalaikėje perspektyvoje reikės valstybei. Taip pat aptarta komunikacijos bei atsparumo didinimo svarba siekiant neatbaidyti potencialių investuotojų.

Lietuvos pramonės asociacijų atstovams taip pat pristatyta, kaip vystomi Lietuvos kariuomenės pajėgumai, kokios technologijos yra reikalingos, kokie yra trumpalaikiai ir ilgalaikiai pajėgumų vystymo planai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juzis

 Juzis portretas
Ką tas komjaunuolis bezdi ,kokią valdžia tokie ir ministrai.

KA-ČI-ŪNAI

KA-ČI-ŪNAI portretas
Po rinkimų nei tavęs, nei tos dronų gamyklos ir kvapo neliks. Gamykla bus pertvarkyta ne dronams Ukrainai, o traktoriams gaminti Lietuvos nualintai žemelei arti.

ai

ai portretas
ir vel uktainai... o kada lietuvai?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių