L. Kasčiūnui žinoma informacija apie Rusijos pusėje kariaujantį lietuvį

Žiniasklaidai paskelbus apie Rusijos pusėje kariaujantį jurbarkietį Kęstutį Kvietkų, krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas tikina žinantis šią informaciją. Visgi, politikas sako daugiau detalių apie lietuvį pateikti negalintis.

„Žinome apie tai, žinome, kur jis yra. Šioje vietoje turiu būti labai atsargus. Galiu tik pasakyti, kad jis yra priešiškoje pusėje“, – trečiadienį žurnalistams prie Vyriausybės teigė L. Kasčiūnas.

„Negaliu eiti į detales. Jos rimtiems reikalams gali pakenkti“, – pridūrė jis.

Apie Jurbarko regione gyvenusio lietuvio veiklą pirmasis paskelbė tinklaraštininkas Skirmantas Malinauskas. Vėliau šia informacija dalinosi ir Jurbarko rajono laikraštis „Šviesa“.

„Kvietkus yra sukėlęs akivaizdžius įrodymus, kaip jis kariauja Rusijos pusėje. Tai ir vaizdai iš kovos lauko, ir įvairūs video bei nuotraukos iš Rusijos“, – skelbia Jurbarko rajono laikraštis „Šviesa“.

Pasak leidinio, paskutinis K. Kvietkaus vaizdo įrašas į „Facebook“ buvo įkeltas liepos 1 dieną, šiame įraše recidyvistas šaudo iš automatinio granatsvaidžio. Jis vilki Rusijos kariuomenės spalvų uniformą. Prieš pradėdamas šaudyti K. Kvietkus rusiškai sušunka „Šlovė Rusijai, sveikinimai Bidenui“.

Viešojoje erdvėje pasirodžiusią informaciją šiuo metu tikrina ir Generalinė prokuratūra.


Šiame straipsnyje: Laurynas Kasčiūnaskaras UkrainojelietuvisRusijaKęstutis Kvietkus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių