M. Navickienė: su I. Trinkūnaite bendravome retai, rizikos dėl V. Germano nebuvo žinomos

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė sako „itin retai“ bendravusi su finansinių technologijų įmonę „Foxpay“ valdančia Šveicarijos „iSun“ grupės savininke Ieva Trinkūnaite bei nežinojusi apie rizikas, susijusias su pastarosios sugyventiniu Vilhelmu Germanu, anksčiau kalėjusiu už finansinius nusikaltimus.

„Daugelis „15min“ žurnalistiniame tyrime aprašytų aplinkybių man nebuvo žinomos. Niekada jokių Lietuvos institucijų nebuvau informuota ar įspėta dėl kokių nors su minimais asmenimis susijusių aplinkybių ar galimų rizikų“, – raštu BNS pateiktame komentare pirmadienį teigė M. Navickienė.

Ministrės teigimu, vienintelė „Foxpay“ savininkė ir naudos gavėja I. Trinkūnaitė yra jos sutuoktinio Mindaugo Navicko brolio žmonos sesuo. 

„Mano ryšiai su Ieva Trinkūnaite nebuvo artimi. (...) Su ja ir jos aplinka bendravome itin retai, apie porą kartų per metus, dažniausiai per šventes. Paskutinį sykį matėmės maždaug prieš metus“, – teigė M. Navickienė.

Mano ryšiai su Ieva Trinkūnaite nebuvo artimi.

Ji teigė premjerei Ingridai Šimonytei pateikusi paaiškinimus apie jos sutuoktinio ryšius su „Foxpay“, taip pat savo ryšius su I. Trinkūnaite bei Viliumi Žideliu (dabartiniu V. Germanu). 

Vyriausybės Spaudos tarnyba pirmadienį BNS pranešė, kad premjerė I. Šimonytė paprašė M. Navickienės informuoti apie jos ryšius su V. Germanu.

Tuo metu šalies vadovas Gitanas Nausėda pirmadienį Prezidentūros BNS perduotame komentare teigė, kad nuo M. Navickienės bei atsakingų institucijų atsakymų priklausys ir „atsakymas dėl tolesnės ministrės ateities“.

Portalas „15min“, remdamasis teismų nutartimis, liudijimais bei viešų šaltinių analize, sekmadienį paskelbė, kad su „Foxpay“ susijusios „iSun“ grupės veikloje figūruoja už sukčiavimą kalėjęs V. Germanas, anksčiau žinomas kaip V. Židelis. Jis yra „iSun“ steigėjos, valdybos pirmininkės bei vienintelės „Foxpay“ savininkės ir naudos gavėjos I. Trinkūnaitės sugyventinis.

Tuo metu „Foxpay“ 2023 metų pabaigoje – šių metų pradžioje vadovavo ir jos valdyboje dar neseniai dirbo M. Navickienės sutuoktinis M. Navickas. Į viešumą iškilus informacijai apie įmonės atžvilgiu atliekamus tyrimus, birželio pradžioje jis nutarė iš bendrovės pasitraukti.

Pasak portalo, V. Germanas bei M. Navickas priiminėdavo „iSun“ kertinius darbuotojus bei padalinių vadovus.

Be to, M. Navickui priklauso 3 proc. „iSun Lithuania“ akcijų, o M. Navickienės naujausioje interesų deklaracijoje nurodoma, kad jis yra vadovavęs kitoms su I. Trinkūnaite ir V. Germanu susijusioms įmonėms „Swiss wealth management“, „GlobalPass“ ir „Swissmoney“.

Pati M. Navickienė „15min“ teigė su V. Germanu nebendraujanti, o paskutinį kartą su juo matėsi 2023-ųjų metų vasarą.

Žurnalistų duomenimis, būdamas V. Žideliu, vyras buvo bent tris kartus teisiamas už sukčiavimą ir bent keletą metų kalėjo už šiuos nusikaltimus, o nuo jo veiksmų yra nukentėjusios įmonės „Mineraliniai vandenys“, „Eugesta“, „Danske Bank“, „West Express“.

Vyriausybė praėjusį penktadienį BNS patvirtino turinti strateginių įmonių sandorius tikrinančios komisijos išvadą dėl įmonės akcininkės I. Trinkūnaitės neatitikties nacionalinio saugumo interesams, tačiau jos neviešina.

Lietuvos bankas (LB) atlieka „Foxpay“ ir jos savininkės veiklos patikrinimą, atskirą patikrinimą generalinės prokurorės nurodymu atlieka ir Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

LB teigė „gavęs anksčiau neturėtos informacijos“ vertinantis, ar įstaigos akcininkai ir galutiniai naudos gavėjai atitinka teisės aktų reikalavimus, ar įstaiga tinkamai atlieka pinigų plovimo ir terorizmo finansavimo prevenciją.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aha,patikėjom

 Aha,patikėjom portretas
Jei Dievu tikėtų,tai žinotų,kad godumas -viena iš didžiųjų nuodėmių. Anksčiau,ar vėliau,visus šiuos ,,veikėjus'' karma tikrai pasivys. Be to,kas meluoja,tas ir vagia,-liaudies išmintis.

N

N portretas
Normalioje šalyje turetų atsistatydinti,bet cia veikia tik ponų konservatorių įstatymai,visi savi,ginami ir jokie įstatymai negalioja,jų klanui.

Priminkite

Priminkite  portretas
Ponia ar panelė Trinkūnaitė yra garsaus verslininko liberalo Trinkūno dukra ? O Liberalų sąjūdis NUTEISTAS politinės korupcijos byloje , tik kaip aiškėja ....ir konservatoriams seime tokios reputacijos partija koalicijoje " nieko tokio " ? Ministrės vyras, konservatorių vyriausybėje , suka sau versliuką ir ministrei " nėra ko jaudintis " ? Politiniai mėšliai . Jauni, išsilavinę ir tokie mėšliai be padorumo . Dėl eurų bendraus su bet kuo. Aš tokiais todėl ir nepasitikiu .
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių