M. Navickienė pripažino, kad V. Židelio sprendimas pasikeisti vardą ir pavardę buvo keistas

  • Teksto dydis:

Buvusi socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė daro prielaidą, jog kelionei į Dubajų jos šeimą pakvietusi verslininkė ir tolima giminaitė Ieva Trinkūnaitė apmokėjo šios viešnagės išlaidas, rašo lrt.lt.

Naujienų portalui pateiktuose atsakymuose politikė nurodo, jog į Dubajų vyko I. Trinkūnaitės kvietimu. Visgi, tiesiai atsakyti, kas apmokėjo viešnagės išlaidas, M. Navickienė negalėjo.

„Kadangi vykau I. Trinkūnaitės kvietimu, preziumuoju, kad ji“, – atsakydama į klausimą, kas apmokėjo kelionę į Dubajų, nurodė konservatorė.

Ji patikino viešėjusi Dubajuje savaitę ir su dukromis grįžusi į Lietuvą savomis lėšomis.

M. Navickienė taip pat nurodė, kada susipažino su I. Trinkūnaitės sugyventiniu, už sukčiavimą kalėjusiu Vilhelmu Germanu (buvusiu Viliumi Žideliu).

„Jei teisingai prisimenu, pirmą kartą susitikome 2019 m. vasarą vaiko gimtadienio šventėje“, – sakė parlamentarė.

M. Navickienė pripažino, kad V. Židelio sprendimas pasikeisti vardą ir pavardę buvo keistas, tačiau, pažymėjo politikė, tokio žingsnio motyvų ji nežinojo.

„Man aplinkybės dėl vardo pakeitimo tapo žinomos po žiniasklaidos užklausų, kurias pradėjau gauti pernai rudenį“, – atsakymuose raštu portalui teigė M. Navickienė.

ELTA primena, kad socialinės apsaugos ir darbo ministrė M. Navickienė nusprendė palikti postą tęsiantis skandalui dėl jos ir politikės sutuoktinio Mindaugo Navicko ryšių su įmone „Foxpay“, jos savininke I. Trinkūnaite ir verslininkės sugyventiniu, anksčiau už finansinius nusikaltimus kalėjusiu Vilhelmu Germanu.

Praėjusią savaitę prezidentas Gitanas Nausėda pasirašė dekretą dėl M. Navickienės atleidimo. Pastaruoju metu politikė vadovavo tiek Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai (SADM), tiek laikinai ėjo švietimo ministrės pareigas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pasakorė

Pasakorė portretas
Belieka palinkėti kiekvienam tokių tolimų geradarių giminaičiu...

Saulė

Saulė portretas
Bet cia tai bajeriai!! Navickienei negali apmokėti kelionės.Jau toki burbula išpūtė,jau toki,iki absurdo.Dar daug cia pavydo dasidėjo.Gabi ministrė,premjerė ja l.pasitikėjo už tai ir "sudraskė" vilkų gauja.Pradėjo kapstytis.Tie kas kaltina,l.įdomu ,ar niekada nesinaudojo tokiom paslaugom ir nebendravo su neaiškiais tipais?! Dar ir kaip.O,kad sumokėjo i prieki už kelione,jokio cia kriminalo nėra.

Gitana

Gitana portretas
Pažįstu abi šeimas . Bendras vardiklis - didelis prabangos ir pinigų siekimas
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių