Merai vienijasi dėl aplinkkelio Šiaulių rajone: ministerijos tyli?

Šiaulių apskrities merai vienijasi. Susisiekimo bei Krašto apsaugos ministerijų prašo aplinkkelio Šiaulių rajone. Esą dabar vieninteliu keliu nuo Pakruojo link Šiaulių ar Joniškio važiuojantis sunkusis transportas apkrauna čia įsikūrusią gyvenvietę.

Žmonės dūsta ir piktinasi dėl triukšmo, o Šiauliuose, pastačius naują karinį miestelį, esą šiuo keliu padaugės dar ir karinės technikos.

Ties sankryža vos už Šiaulių dar prieš dešimt metų buvo suplanuotas aplinkkelis link Pakruojo rajono, kad sunkųjį transportą nukreiptų nuo Šiaulių rajono gyvenviečių.

Deja, gyventojų lūkesčiai turėti aplinkkelį taip ir neišsipildė. Nors žemės sklypai naujam keliui jau seniai supirkti, esą darbai neprasidėjo dėl pinigų stygiaus.

„Mašinų srautas didžiulis, kamščiai didžiuliai. Šalia centrinės gatvės yra grafų Zubovų mokykla, šalia – vaikų darželis. Ginkūnai realiai dūsta nuo mašinų triukšmo“, – šnekėjo Šiaulių rajono meras Česlovas Greičius.

Kelias apkrautas ne tik lengvaisiais automobiliais, bet ir sunkvežimiais. Tai pagrindinis kelias, vedantis nuo Pakruojo karjerų link Joniškio, Telšių ar Latvijos.

Visas transportas važiuotų aplinkkeliu, o ne per Ginkūnų gyvenvietę.

„Aišku reikėtų, kad tie sunkiasvoriai nevažinėtų. Kiek čia žmonėms dulkių, kiek visko“, – teigė moteris.

Dėl didelio mašinų srauto vietiniams sunku į pagrindinę gatvę išsukti iš savo kiemų ar šalutinių kelių.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Atgaivinti aplinkkelio projektą užsimojo Šiaulių apskrities merai. Susivieniję jie dar kartą apie problemą informavo Vyriausybę, „Via Lietuva“ bendrovę, Susisiekimo bei Krašto apsaugos ministerijas.

„Pakruojis puikiai supranta, nes iš mūsų važiuoja dideli srautai autotransporto, taip yra dėl dolomito vežimo ir dėl žemės ūkio produkcijos išvežimo, ypač vasarą ten neapsakomi srautai“, – kalbėjo Pakruojo rajono meras Saulius Margis.

„Žinoma, neteisinga, kad Šiaulių transportas, sunkusis transportas arba atvažiavęs iš Vilniaus pusės nusisuka ir važiuoja visiškai greta namų per Ginkūnų miestelį“, – nurodė Šiaulių meras Artūras Visockas.

„Šiuo metu „Via Lietuva“ finansavimo nėra numačiusi, taip pat finansavimas nėra numatytas artimiausiu metu.

„Radviliškiečiams irgi, manau, naudinga, jeigu būtų galimybė apsukti miestą, apvažiuoti Ginkūnus vykstant į pajūrį, ar į Latvijos pusę“, – pabrėžė Radviliškio rajono meras Kazimieras Račkauskis.

Esą Šiauliuose pastačius karinį miestelį aplinkkelis įgavo dar didesnę prasmę. Anot merų, kelią finansuoti galėtų Krašto apsaugos ministerija.

„Žinant, kad netoli yra NATO bazė, Pakruojo gatvėje, atsidaro naujas karinis miestelis, po to dar kariniai objektai būtų plečiami į šią pusę. Esant kažkokiai situacijai ir karinei technikai būtų sunku pravažiuoti pro tokią užkimštą gatvę“, – nurodė Šiaulių rajono meras.

„Tikrai judės technika, tikrai reikės tam tikrų išvažiavimų. Neduok Dieve, kariniai įvykiai, tai tų išvažiavimų reikia daugiau, o ne mažiau. Šioje vietoje net kalbos nėra, siejant net su mobilumo paketu“, – aiškino Šiaulių meras.

Tik kol kas apie aplinkkelį nekalba nei krašto apsaugos ministras, nei Susisiekimo ministerija. Esą dar per anksti, o pagal dar prieš dešimtmetį parengtą planą – projektui lėšų nėra.

„Šiuo metu „Via Lietuva“ finansavimo nėra numačiusi, taip pat finansavimas nėra numatytas artimiausiu metu“, – pabrėžė „Via Lietuva” komunikacijos skyriaus vadovė Jolita Orentaitė.

Aplinkkelio darbai anksčiau prasidėti galėtų tik gavus tikslinį finansavimą, pavyzdžiui, iš Krašto apsaugos ministerijos karinių objektų kelių tiesimui.

„Nuo 2014 metų yra projektas, paimtos žemės, viskas paruošta, septyni kilometrai, na, kas čia“, – teigė A. Visockas.

Kad projektas vyktų greičiau, Šiaulių rajono savivaldybė Susisiekimo ministerijos paprašė aplinkkelį suskaidyti į dvi dalis ir įgyvendinti nors pirmąjį trijų kilometrų ruožą aplenkiant Ginkūnų gyvenvietę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gerovietis (būsimas 2050m.A.D.)

gerovietis (būsimas 2050m.A.D.) portretas
Apibendrinsiu klausimą - kodėl ,,ministerijos tyli?'' O kokio velnio joms kažką kalbėti , daryti , spręsti... pasitarti su rajonais , žmonėmis ? ,,Darbas 08:00- (13-14 pietūs) iki 18:00 ... .,,darbo metu - kavutės , arbatos gėrimas ... pletkai , apkalbos , buitinių reikalų aptarinėjimas ... nepamirškime - kirpyklų , parduotuvių lankymas ne pietų metu ! Prieš šventes - valanda trumpiau ! (išeinama jau prieš pietus) ... Kas dar neaišku ???
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių