Seimas leido ginklus suteikti panaudos pagrindais

  • Teksto dydis:

Parlamentas šią savaitę įteisino galimybę ginklus suteikti ne tik nuomai, bet ir panaudai – neatlygintinam perdavimui laikinai naudoti.

Už tokią Ginklų ir šaudmenų kontrolės įstatymo pataisos priėmimą balsavo 107 Seimo nariai, nė vienas nebuvo prieš, susilaikė vienas parlamentaras.

Projektą teikęs Seimo vicepirmininkas konservatorius Paulius Saudargas teigė, kad šios pataisos reikia Lietuvos šaulių sąjungai, mat ji turi ginklų, perduotų valstybės ar įsigytų už valstybės biudžeto, paramos lėšas, tačiau jų negali perduoti, padovanoti ar nuomoti.

„Šaulių sąjunga turi ginklų. Priėmus pataisas, galėtų juos išduoti savo nariams panaudos pagrindais. Šiuo metu galima ginklus tik pirkti, nuomoti, pavyzdžiui, parduotuvės nuomoja ginklus medžioklei. Priėmus pataisas atsirastų įstatyminis pagrindas perduoti ginklus panaudos būdu“, – Seimo kanceliarijos Spaudos biurui sakė P. Saudargas.

Jis pabrėžė, kad gauti ginklus pagal panaudą galėtų tik asmenys, kurie turi galiojantį  leidimą tokiam ginklui.

Šaulių sąjunga turi ginklų. Priėmus pataisas, galėtų juos išduoti savo nariams panaudos pagrindais.

Pasak P. Saudargo, dabar kaskart dalyvaudamas pratybose šaulys gauna vis kitą ginklą iš ginklinės.

„Kokia prasmė tada yra prisišaudyti, prižiūrėti, kokia prasmė užsidėti priedėlius, taikiklius ir taip toliau? Todėl manytume, kad galėtų būti skirti Šaulių sąjungos nariams panaudai. Jie galėtų laikyti namuose pagal kitą galiojantį teisės aktą, kad šiuo metu gali laikyti namuose, ir prižiūrėti tuos ginklus kaip savo“, – aiškino parlamentaras.

Numatoma, kad projektas turėtų įsigalioti šių metų liepą.

Pataisai dar turi pritarti prezidentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Va

Va portretas
teip , viskas bus kaip normaliose valstybėse. Valstybę ginsime visi kas gali ir nori tą daryti. Sovietinės propogandonijos atstovai labai nusivylę, cypauja iš visų pakampių.

Vatos

Vatos portretas
į būdą! gana kliedėti nesąmones rusiškų žargonu .

jei ka nutarsit nusaut ...kreipkites y Sulius jie

jei ka  nutarsit nusaut ...kreipkites y Sulius jie portretas
suteikks ginkla laikinai ,,,panaudai,,,, [ kalbiaNYku naujodara] nusovus ,grazinai ir baigtas kriukis ....visa si hernia kuriama tam kad butu iki dantu apginkluoti zemakelniai lansbirkiniai smogikai , gynt savo konservatdegeneratus pedofilus ir savas siknaskyles [ lygtai visi nepasimoke is tu lansbirkiniu ,,vilnoniu mgegztu bereciu ,,nepriklausomybes pradzioje,kurie isejo y miskus ,lake samagona , nusove mergaite ,isdulkino aplinkiniu kaimu mergas , kol Brazauskas isake lyst is misku arba bus visi sunaikinti]§
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių