Šią savaitę vienuoliktokai laikys chemijos ir istorijos tarpinius patikrinimus

  • Teksto dydis:

Šią savaitę rengiami vienuoliktokų chemijos ir istorijos tarpiniai žinių patikrinimai.

Anot Nacionalinės švietimo agentūros (NŠA), chemijos tarpinis patikrinimas vyks pirmadienį, o istorijos – antradienį.

Istorijos tarpiniame patikrinime gali dalyvauti daugiau kaip 13 tūkst. vienuoliktokų, chemijos – beveik 3,5 tūkst. moksleivių.

Chemijos tarpinio patikrinimo užduotį sudaro dvi dalys: pirmojoje – pateikiama 15 klausimų su įvairiais pasirinktinais atsakymais, antrojoje – keli struktūriniai klausimai, iš kurių bent vienas skirtas tiriamosios veiklos ir duomenų interpretavimo pasiekimams patikrinti.

Istorijos tarpinio patikrinimo užduotis taip pat sudaryta iš dviejų dalių. Struktūriniai klausimai pateikiami iš šių teminių sričių: istorikas, istorija ir istorinė kultūra; valstybingumas: suverenitetas, idėjos, formos; kultūra ir mokslas (be temų iš Lietuvos istorijos).

NŠA atsižvelgė į istorijos mokytojų dalykininkų asociacijos pateiktus pasiūlymus dėl šio tarpinio patikrinimo užduoties siaurinimo, todėl dalies temų buvo atsisakyta pagal koreguotą bendrąją programą.

Tarpiniai patikrinimai vykdomi ir vertinami elektroniniu būdu. Mokiniai preliminarius rezultatus ekrane pamatys iškart, kai tik baigs atlikti tarpinio patikrinimo užduotį. Patvirtintą įvertinimą pateiks mokyklos, gavusios rezultatų protokolus.

Tarpiniai patikrinimai rengiami iš privalomų ir privalomai pasirenkamų dalykų. Dalyvauti dalyko tarpiniame patikrinime turi tie mokiniai, kurie mokosi šio dalyko. Mokiniai galės rinktis, ar įskaityti gautą vertinimą į galutinį valstybinio brandos egzamino vertinimą, ar norės kitąmet laikyti visos apimties valstybinį brandos egzaminą.

Dėl tarpinių patikrinimų anksčiau pavasarį kilo moksleivių, jų tėvų ir dalies mokytojų nepasitenkinimas. Anot jų, dalis užduočių buvo nekorektiškos.

Nesutardamas su premjerės komanda, kaip turėtų būti sprendžiamos šios problemos, balandį iš švietimo ministro pareigų pasitraukė Gintautas Jakštas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
Koks debilas sugalvojo tuos tarpinius patikrinimus ? Kam jie is viso reikaligi? Kad pasityciuoti is vaiku?

.

. portretas
Mokinių varginimas tie tarpiniai patikrinimai, tikra nesąmonė.

nu

nu portretas
durneliai, kiek neišlaikysit šįkart?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių