Skęsta gatvės, žmonės liko be elektros: tai – tik pradžia

  • Teksto dydis:

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba pranešė, kad sekmadienį Vakarų ir Pietų Lietuvoje sustiprėjo vėjas, kurio gūsiai siekia iki 20–25 m/s.

„Daugėja išvirtusių medžių nuotraukų iš visos šalies. Būkite labai atsargūs ir nepalikite automobilių po aukštais ir įtartinais medžiais. Kadangi medžiai šiuo metų laiku yra su lapais, todėl dalis jų gali neatlaikyti ir nulūžti ar išvirsti“, – pranešė tarnyba.

Anot specialistų, pirmadienį pūs stiprus vėjas, smarkiai lis. 

Nors virstančių medžių vaizdų netrūksta visoje Lietuvoje, panašu, kad stichija labiausiai smogė Šiaulių kraštui. Žmonės dalijasi apsemtų gatvių ir požeminių automobilių stovėjimų aikštelių vaizdais, gausu pamestų valstybinių automobilių numerių nuotraukų.

 

 

Feisbuko grupės „Orų entuziastai“ vaizdo įrašas.

„Tai – tik pradžia. Lietingas ir vėjuotas pirmadienis dar prieš akis. Berlyno laisvasis universitetas Lietuvą pradėjusiam skandinti ir medžius laužančiam ciklonui (žemo slėgio sūkuriui) suteikė Kirsti vardą. Taigi, Kirsti pabandys kai kuriuos mūsų šalies medžius iškirsti. Būkit atsargūs ir automobilių po medžiais geriau nestatykite. 20-25 m/s vėjo gūsiai pavojingesni vasarą nei rudenį ar žiemą, kadangi medžiai dabar su lapais, todėl sunkiau atlaiko stiprų vėją“, – perspėjo specialistai.

Feisbuko grupės „Pagalba vairuotojams Šiauliuose“ nuotr.

Prieš vidurnaktį grupėje „Orai ir klimatas Lietuvoje“ skelbiama, kad 23 val. duomenimis, Lietuvoje jau virš 32 tūkst. klientų likę be elektros.

„Skaičius tebeauga. Dar visai neseniai jų buvo apie 25 tūkst. Alytuje net ir pats gavau virš valandos pabūti be elektros. Dabar elektra jau yra, tik nežinia, ar ilgam, – skelbė meteorologas Gytis Valaika. – Žemėlapyje – ESO neplaninių atjungimų žemėlapis. Kol kas Šiaurės rytuose raudonų taškelių nedaug, tačiau naktį ir ryte audros gaus paragauti ir tų vietų gyventojai. Audra pamažu rims pirmadienį vakare.“


Šiame straipsnyje: orailietussmarkus lietus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių