Socialiniuose tinkluose – radikalūs kunigų pareiškimai

  • Teksto dydis:

Prieštaringais pasisakymais apie LGBT bendruomenę pagarsėjęs kunigas „Facebook“ ragina tėvus neskiepyti savo vaikų. Lietuvos bažnyčios hierarchai kaip susitarę tyli, nors Romos katalikų galva popiežius Pranciškus yra raginęs žmones skiepytis, praneša LNK.

Kontroversiškais pasisakymais pagarsėjęs Dievo tarnas, kunigas Paulius Vaineikis socialiniuose tinkluose ragina neleisti skiepyti vaikų

Bažnyčios vadovybė šio kunigo pasisakymo nekomentuoja. Vilniaus kurija pareiškė, kad tai Telšių kurijos reikalas. Telšių kurija tikina, kad tai pranciškonų vienuolyno problema – mat P. Vaineikis yra vienuolis pranciškonas. Su šio ordino atstovais susisiekti nepavyko. 

Skiepytis dėl bendrojo gėrio yra raginęs pats popiežius. Už šį raginimą jam asmeniškai dėkoja su juo susitikusi premjerė Ingrida Šimonytė. 

Bažnyčios poziciją įgarsinęs ir kunigas Julius Sasnauskas. 

Kunigas P. Vaineikis anksčiau yra nepagarbiai pasisakęs ir apie LGBT bendruomenę. 

Socialiniuose tinkluose netikėtai sublizgėjo ir Lietuvos kariuomenės kapelionas, žinomas egzorcistas Arnoldas Valkauskas. Kapelionas pasidalino Šeimų sąjūdžio įrašu, kviečiančiu žmones prie Seimo versti teisėtai išrinktą valdžią. Pasidalindamas šiuo raginimu kunigas parašė: „Piliečiai turi teisę ir pareigą būti pilietiškais“. 

Kariuomenė šio atvejo komentuoti nelinkusi. 

A. Valkauskas tikina valdžios versti nenorintis ir neraginantis. 

Tačiau, vargu, ar dėl A. Valkausko veiksmo bus pradėtas tarnybinis patikrinimas. 

Kilus pasipiktinimo bangai A. Valkauskas šį savo pasidalinimą pašalino. 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomonė

nuomonė portretas
Jeigu kunigai tylės ,tai kas tada kalbės?Ar jau visai nebeegzistuojame ?sovietmetis mūsų nesunaikino ,išlaikėme ir tikėjimą ir kalbą ,o dabar ES per kelis metus baigia išnaikinti viską...Kunigai ,tie , kurie turi gelbėti tautą .Dar yra žmonių ,kurie turi moralines vertybes ,bet juos stumia į kampus ,apšaukia atsilikusiais ir ttt.

varnas

varnas portretas
juk koki blogi yra pasakes kunigai juk nusimano žmones ir skire kur yra tiesa nuo melagenu, ir juk matomi darbai mūsų ponai seimunai o ipač dabartiniai valdžioj sėdintis nieko neskire savo žiniu nėra nei vienoj mininstro pusei, tuštuma, juk nesusitvarko grinai su savo darbais per sunki našta ant merginu pečiu užmesta, bet matot kaip sunkiai neša bet atsistatydinti nenori o kodėl tas blogio maišas kabo numesti nesinori, ar mums neaišku kodėl juk pinigu kviiepenčiu milijardai eina atimti ir pridėti norisi ir kuo daugiau, va kodėl tas vajus yra iki šiol, ir kunigai maišo ir neskepinti trugdo ir kitos problėmos nesutvarkomos, mūsų politikoj nei per kur nevelka imkim užsenio reikalose visur esame susipikes ,dar prie buvusio užsenio reikalu ministro visai kitas darbas ėjo o dabar visur bastą užšalo ir ne šeip sau bet iki kokio masto gavome tu nelauktu svečiu kur matya, kur prezidentas esi paleisk visa blogio suirutę , ir be kalbos .juk matom kas dedasi,

AŠ Manau

AŠ Manau portretas
Manau jo bendražygiai turėtu matyti,kad ji reikia gydyti.Nes žmogus tikintis ir dar meluojantis tai jau liga.Juk vaikų dar neskiepijo,o jis sako ,kad vaikai jau miršta.Negalima toleruoti melo ar kigos.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių