Sodybos kieme – it fronto linijoje: šoviniai skrieja ir į namą, ir į daržą

  • Teksto dydis:

Panevėžio rajone – tarsi ant fronto linijos stovinčios sodybos istorija. Savininkas tikino, kad jau dvejus metus jo kiemą iš nuomojamos šaudyklos apšaudo ten besilankantys žmonės. Šaudyklos savininkas netiki, nors jam rodomi daržuose rasti šoviniai. Vienas jų liko įstrigęs ir namo stoge. Policija pradėjo tyrimą.

„Jau pagal šūvį galiu pasakyti, iš kokio šautuvo šauna ir ar kieme saugu, ar nesaugu. Jeigu iš medžioklinio šautuvo – kulka eina apie 300 metrų ir labai didelis garsas, kadangi kita struktūra“, – kalbėjo Panevėžio rajono gyventojas Algis Blažys.

Viensėdis artimų kaimynų neturi, šaudykla – artimiausia.

„Iki šaudyklos – nepilni 800 metrų. Net kilometro nėra tiesiai einant. Pagal įstatymus dviejų kilometrų spinduliu neturėtų būti jokių gyvenamų namų“, – pasakojo A. Blažys.

A. Blažio šeimos namai kaimynystėje šaudyklos nenorėjo. Istoriškai susiklostė, kad pirktai sodybai – 130 metų, o šaudykla įrengta daug vėliau, sovietmečiu. Tad nežinia, kokių standartų tuomet buvo laikomasi.

Aišku viena, kad pirkdamas nekilnojamąjį turtą panevėžietis buvo tikras, kad anuomet neveikusi šaudykla tokia ir liks.

„Keitėsi savininkai vienas po kito. Ir girti pašaudydavo, ir atvažiuodavo pas mane kulkų pasirinkti“, – nurodė A. Blažys.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Pastaruosius dvejus metus kulkas iš savo daržo renka pats A. Blažys.

„Pas mane durpės supiltos, grėbstai ir išrieda kulka, susirenki“, – teigė A. Blažys.

O stoge įstrigusi, greičiausiai, liks istorijai. Jos iškrapštyti neišeina, nebent nuardžius visą stogą.

„Rimta, kadangi yra pramušta dviguba skarda. Ten tikrai iš rimto ginklo šauta“, – teigė A. Blažys.

A. Blažys sakė, kad dabartiniam šaudyklos savininkui rodė kieme surinktų kulkų kolekciją, bet supratimo nesulaukė.

„Ar pas kaimynus gali atskristi kulkos?“ – šaudyklos savininko paklausė ir žurnalistai.

„Šaudo su instruktoriais, niekas neduoda ginklo bet kaip šaudyti, čia neįmanoma“, – telefonu teigė šaudyklos savininkas.

Keitėsi savininkai vienas po kito. Ir girti pašaudydavo, ir atvažiuodavo pas mane kulkų pasirinkti.

Šaudyklos savininkas aiškino, kad teoriškai kulkos negali pramušti pylimų, dėl griežtos priežiūros pažeidimai irgi nelabai galimi. Tvarka esą galioja net šaudyklą nuomojant mergvakariams, bernvakariams ar gimtadieniams.

Aiškėja, kad tą pačią lauko šaudyklą nuomojasi ir Panevėžio apskrities policijos pareigūnai. Tik dabar ten nešaudo, nes pradėjo tyrimą. Šaudyklą laikinai uždarė, visi persikėlė treniruotis vidun.

Policija kulkas iš sodybos išsivežė, tik vienos ne, bet lipo ant stogo tos amžiams įstrigusios fotografuoti.

„Tai tikrai reikia pareigūnams daug patikrinti, surinkti medžiagą ir informaciją, ar tikrai kulkos yra atskriejusios iš šaudyklos, ar jos galėjo tiek nuskristi“, – šnekėjo Panevėžio policijos atstovė Odeta Jukniūtė.

Namie aptiktoms kulkoms bus atliekamas balistinis tyrimas. Jei būtų įrodyta, kad kulkos ir ta vienintelė įstrigusi stoge yra tikrai iš šaudyklos, sodybos savininkas neslėpė, jog būtų gerai už suvarpytą stogą iš kaltininkų gauti kompensaciją. Su kulka užtaisyta skylė esą ilgai nelaikys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JONAS

JONAS portretas
Galite džiaugtis dabar ukrai gave ginklu pradės prekyba Lietuva ir taip jau prikišta iš ukrainos ginklu juk ten ukrainoje nėr kam kariautin visa armija jau po žeme Dabar prasidės prekyba ginklais

Verslo ideja

Verslo ideja portretas
Geriau vietos skardos koks rusas butu

Fase Control

Fase Control portretas
Viską pasako tų milicininkų mordos šaudykloje.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių