V. Šilinskas nemato pagrindo iš savo komandos atleisti D. Kreivio verslo partnerio žmonos

  • Teksto dydis:

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Vytautas Šilinskas sako nematantis pagrindo atleisti jam patarinėjančios energetikos ministro Dainiaus Kreivio verslo partnerio žmonos Laimos Sinkevičienės.

LRT tyrimų skyrius ketvirtadienį paskelbė, kad nuo 2021 metų L. Sinkevičienė yra socialinės apsaugos ir darbo ministro patarėja tarpinstituciniam bendradarbiavimui, be to, ji taip pat dirba D. Kreivio patarėja Seime, o neseniai buvo įdarbinta ir energetikos ministro rinkimų kampanijos Verkių apygardoje iždininke.

„(Žurnalistai – BNS) klausė, ar tai sužinojęs toliau dirbsiu su ja (L. Sinkevičiene – BNS). Dirbsiu, nes mačiau kiek žmogus dirbo iki šiol, žinau, kad ji kompetentinga, labai atsakinga ir darbšti. (...) Svarbiausia kiek darbe žmogus daro, o ne ką po darbo veikia ar kas sutuoktinis“, – savo „Facebook“ paskyroje ketvirtadienio vakarą paskelbė V. Šilinskas. 

Socialinės apsaugos ir darbo ministras ketvirtadienio vakarą BNS patikslino, jog atleisti L. Sinkevičienės iš savo komandos neturi pagrindo.  

„Atleidimui pagrindo nėra“, – BNS tvirtino V. Šilinskas. 

Ministras, be kita ko, savo „Facebook“ paskyroje teigė iš žurnalistų sužinojęs apie tai, kad jo patarėja yra D. Kreivio verslo partnerio žmona, o paties energetikos ministro teigė „nelabai pažįstantis“.

LRT tyrimų skyriaus teigimu, L. Sinkevičienė D. Kreivio komandoje nedirbo nuo 2021 metų gruodžio, tačiau šių metų birželį vėl tapo jo patarėja parlamente bei buvo paskirta dirbti jo Seimo rinkimų kampanijoje.

Pasak D. Kreivio, jis L. Sinkevičienę patarėja įdarbino 0,5 etato bei patikino, jog ne dėl verslo ryšių, o dėl kompetencijos.

Tuo metu dabartinis socialinės apsaugos ir darbo ministras V. Šilinskas teigė, kad žinojo, jog L. Sinkevičienė „kažką dirba ir padeda“ D. Kreiviui, tačiau nežinojo kaip jos pareigos „įformintos“.

Pati L. Sinkevičienė LRT tyrimų skyriui teigė, jog nežino apie D. Kreivio ir jos vyro verslo ryšius, o su ministru jo paties kvietimu dirba nuo 2012 metų. 

LRT Tyrimų skyriaus teigimu, L. Sinkevičienės vyras Mindaugas Sinkevičius kartu su D. Kreiviu valdo konsultacijų paslaugų bendrovę „Catus“, kuri kontroliuoja nekilnojamojo turto ir investicijų įmonę „Norteo“.

„Norteo“ buvo įsigijusi apie 110 tūkst. eurų vertės valstybės valdomos energetikos įmonės „Ignitis grupės“ akcijų, tačiau šiai informacijai pasirodžius žiniasklaidoje jų buvo atsisakyta.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietiškas

Pilietiškas portretas
Asmenybė, jei tokia buvo pas Šilinską ir kitus valdžiažmogas, visiškai degradavo! Net negeba surasti protingų žmonių Lietuvoje, kurie būtų įdarbinami pagal veikiantį Darbo kodeksą!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių