VTEK netirs situacijos, kai tas pats asmuo atstovauja Trakų mero žmonai ir savivaldybei

  • Teksto dydis:

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nepradės tyrimo dėl galimo privačių interesų konflikto, kai tas pats advokatas atstovauja Trakų rajono savivaldybei ir mero Andriaus Šatevičiaus sutuoktinei.

„Prieš kelias dienas viešojoje erdvėje išplatinta žinutė, kad VTEK aiškinsis situaciją, ar tai, kad mano žmonai atstovauja tas pats advokatas, kuris žodžiu ir raštu konsultuoja ir Trakų rajono savivaldybės administraciją, yra viešojo ir privačiojo intereso painiojimas. Vakar gavau oficialų atsakymą, kad VTEK tyrimo nepradės“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė komisijos nutartimi ketvirtadienį pasidalinęs meras.

Vakar gavau oficialų atsakymą, kad VTEK tyrimo nepradės.

Nutartyje nurodoma, kad komisija trečiadienį susipažinusi su gautu pranešimu dėl A. Šatevičiaus elgesio, galbūt pažeidžiančio viešųjų ir privačių interesų derinimo nuostatas, bei papildomai gauta informacija nusprendė tyrimo nepradėti.

Pasak mero, toks sprendimas patvirtina, kad viskas atitinka viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo nuostatas.

Jis pastebi, jog į advokatą jo sutuoktinė Eimantė Šatevičienė kreipėsi po to, kai socialiniuose tinkluose buvo pradėti viešinti ją įžeidžiantys įrašai.

„Teisinės advokato paslaugos buvo apmokėtos asmeninėmis lėšomis“, – nurodo jis.

A. Šatevičius jau anksčiau yra teigęs nematęs pagrindo deklaruoti šį sandorį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių