Prancūzijoje mokytoja prisidarė nemalonumų tylos minute už žudiką

Prancūzijoje viena mokytoja penktadienį sulaukė drausminių veiksmų, nes, kaip pranešama, paragino savo klasę tylos minute pagerbti žudiką maniaką Mohamedą Merah (Mohamedą Mera), kurį dieną prieš tai nušovė policija.

Švietimo ministras Lucas Chatelis (Liukas Šatelis) paragino sustabdyti tos mokytojos įgaliojimus, nes klasė pranešė, jog ji pavadino M.Merah auka ir sakė, kad jo ryšius su „al Qaeda“ išgalvojo žiniasklaida ir „Sarko“ - Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy (Nikola Sarkozi).

Šalies šiaurėje esančio Ruano vienos mokyklos abiturientų klasės atstovai parašė direktoriui laišką, kuriame nurodė patyrę šoką dėl to, kad per anglų kalbos pamoką buvo paraginti pagerbti „al Qaeda“ kovotoju pasiskelbusį M.Merah, kuris nužudė septynis žmones.

Dauguma moksleivių išėjo iš klasės, bet kai kurie liko, kad „pamėgintų suprasti, apie ką ji kalba“, sakoma laiške.

Ji „aiškiai pasakė, kad Mohamedas Merah buvo auka, kad sąsają su “al Qaeda„ išgalvojo žiniasklaida ir “Sarko„, toliau rašoma laiške, kurio kopiją paskelbė laikraštis “Paris Normandie".

Policija M.Merah nušovė ketvirtadienį, kai jis bandė išsiveržti iš apsupto savo buto šalies pietvakariuose esančioje Tulūzoje. Tarp septynių jo nušautų žmonių yra trys maži žydų vaikai ir trys kariai.

Po išpuolio prieš žydų vaikus mokyklose visoje Prancūzijoje jie buvo pagerbti tylos minute.



NAUJAUSI KOMENTARAI

white men

white men portretas
mokytoja sita i afganistana pas talibus reikia nusiust
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių