ŠMM: Lietuvos pinigai Punsko mokyklas turėtų pasiekti iki rugsėjo

  • Teksto dydis:

Lietuvos lėšos Punsko mokyklas turėtų pasiekti iki rugsėjo, žada Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM).

"Šiuo metu derinama sutartis tarp Švietimo ir mokslo ministerijos ir Vyskupo A.Baranausko fondo. Numatytos lėšos Punsko švietimo įstaigas turėtų pasiekti iki naujų mokslo metų pradžios", - teigiama ministerijos atsakyme BNS.

Vyriausybė lietuviškoms mokykloms Lenkijoje finansuoti šiemet yra nutarusi papildomai skirti 400 tūkst. litų.

Švietimo ir mokslo ministerija taip pat skiria Punsko valsčiui naują mokyklinį autobusiuką pavėžėti lietuviškose mokyklose besimokančius vaikus.

Gegužę priimtu sprendimu Lenkijos Punsko valsčiuje uždaromos dvi lietuviškos mokyklos, kurių išlaikymui trūksta lėšų - nuo rugsėjo nebeveiks Navinykų ir Pristavonių mokyklos.

Uždarius dvi nedideles mokyklas, Lenkijoje lietuviškai galima mokytis Vidugirių mokykloje, Punsko Dariaus ir Girėno mokykloje bei Punsko Kovo 11-osios licėjuje ir Seinuose esančioje "Žiburio" mokykloje, kuri gyvuoja tik Lietuvos finansinės pagalbos dėka.

Lietuviškoms mokykloms Lenkijoje Lietuva 350 tūkst. litų buvo skyrusi ir 2011 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

neatsistebiu

neatsistebiu portretas
nenugalimu šios vyriausybės noru pataikauti lenkams, neuždarant lenkų mokyklų ir darželių taip, kaip jie elgiasi su lietuviškomis mokyklomis ir darželiais lenkijoje. Tie pervedami pinigai Punsko lietuviškai mokyklai gali būti jau ir pavėlavę. Nesuprantama mūsų valdžios politika, o gal vis tik suprantama ir suvokiama, kad sava tauta nepalaikoma?

jomajo

jomajo portretas
kokio vel skirt, turi Zcrespospolita - polska islaikyt, o mes kisam litovcai nosi, nu uzdaro, o vilniuje irgi pajungiam lenkiskas mokyklas, liktu tik puse, bet valdzia skysta......tad kaip sakoma kak boch dast
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių