25 Kalėdų seneliai Kauno centre įžiebs dar dvi eglutes

Šį šeštadienį, gruodžio 4 d., Kauno miesto savivaldybė kartu su KTU ir VDU studentais įžiebs Laisvės alėjos ir Vienybės aikštės eglutes.

17 val. ceremoniją prie Kalėdų eglutės, esančios Laisvės alėjos fontane, pradės 25-ių Kalėdų Senelių pasirodymas, kurio finale įsižiebs dar viena Kauno eglutė. Kalėdinę šviesą ir šilumą skleis E.Sipavičiaus atliekamos kalėdinės melodijos bei studija „Ugnies ratas“.

Šeštadienio vakarą įžiebus Laisvės alėjos eglę, studentija išsirikiavusi iki Vienybės aikštės bengališkų ugnelių pagalba perduos iš rankų į rankas ugnį nuo vienos iki kitos eglutės. Ši gyva grandinė, simbolizuojanti gėrį, taiką ir Kalėdų laukimą, sujungs dvi egles ir tarsi perduos jau šviečiančios eglutės energiją Vytauto Didžiojo universiteto papuoštai žaliaskarei prie kurios taip pat įvyks trumpa ceremonija.

Šiais metais miesto centre esančią eglę puošė KTU Ekonomikos ir vadybos fakulteto studentai kartu su dekane, prodekanais ir dėstytojais. Jiems talkino moksleiviai ir „Vilkijos“ globos namų auklėtiniai.

Žaliaskarė dideliais iš vielos ir baltų siūlų pagamintais burbulais papuošta jau savaitės pradžioje, o įžiebimo išvakarėse suspindės dar 100 melsvai žėrinčių vario sulfato kristalų, kuriuos išaugino KTU studentai, dėstytojai ir vaikai.

Vytauto Didžiojo universitetas prisijungęs prie naujos idėjos „Studentiško miesto“ eglutės, Vienybės aikštėje stovinčią 15 metrų keturiasdešimties metų eglę, kurią miestui padovanojo Ragučio gatvės gyventoja, papuošė 50 cm skersmens universiteto fakultetų vėliavų spalvų rutuliais su universiteto ženklais ir 600 m ilgio šviečiančia girlianda.

Ant eglės pakabintas 81 įvairių spalvų – tamsiai ir šviesiai žalios, geltonos, oranžinės, melsvos, tamsiai mėlynos, purpurinės ir pilkos – plastiko apskritimas. Visi jie simbolizuoja VDU fakultetus.


Šiame straipsnyje: Kalėdos Kaune 2010

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių