Kaip A.Zuokas poliklinikoje parduotuvę pamatė

Vilniaus savivaldybė antradienį pranešė, kad senamiestyje kyla nauja nelegali drabužių parduotuvė. Po kelių valandų pranešimas buvo ištrintas, o „parduotuvė“ virto renovuojamu poliklinikos filialu.

Į kovą pakilo meras

Savivaldybės išplatintame pranešime buvo paskelbta, kad „savaitgalį senamiestyje, Didžiojoje g. 30, pradėta įrengti nauja drabužių parduotuvė – sienose išgriautos angos didžiulėms vitrinoms“.

Pranešime taip pat buvo cituojamas Artūras Zuokas, ilgą laiką bandęs sutramdyti vakarėlių liūto Mariaus Gelažniko savivalę ir iškraustyti jo drabužių parduotuvę iš senamiesčio. Ir šį kartą sostinės vadovas liko ištikimas savo idealams bei pažadėjo negailestingai kovoti su senamiesčio paveldo naikintojais.

„Tikrai neleisime niokoti senamiesčio. Šiuo metu aiškinamės situaciją, stabdome statybas“, – cituojamas pranešime Vilniaus meras.

Darbininkai gūžčiojo pečiais

Prie būsimos „parduotuvės“ nuvykusius žurnalistus iš tiesų pasitiko savivaldybės pranešime nupieštas vaizdas: sienose žiojėjo didžiulės angos, o už statybine tvorele atitverto pastato virė darbai. Vis dėlto toje vietoje plušantys darbininkai patikino nieko nežinantys apie galimą parduotuvės įsikėlimą į šias patalpas.

„O jūs tikras, kad čia parduotuvė bus? Gal mes patys ko nors nežinome? Reiktų su savininke pakalbėti arba su užsakovu. Beje, užsakovė Diagnostikos poliklinika, abejoju, ar ji parduotuvę ruošiasi atidaryti. Nebent profilį keičia“, – garsiai svarstė ir klausinėjo darbininkas.

Nukreipė į leidimų skyrių

Nusprendęs pasitikslinti informaciją apie galbūt nelegalias statybas, portalas diena.lt dar kartą kreipėsi į savivaldybės Viešųjų ryšių skyrių. Skyriaus vedėjos pavaduotoja Daiva Savickienė nurodė telefono numerį, „kuriuo atsiliepęs specialistas tiesiogiai pakomentuos pranešimą“.

Pasirodo, pagrindo abejoti būta – kol žurnalistai domėjosi tikrovės neatitinkančiu pranešimu, šis kruopščių savivaldybės klerkų buvo ištrintas.

Viešųjų ryšių skyriaus nurodytu telefonu atsiliepusi Statybos dokumentų skyriaus vedėja Angelija Petrauskienė patikino, kad patalpos Didžiojoje gatvėje, kurioje vyksta remontas, yra gydymo paskirties ir niekas nesikreipė dėl paskirties keitimo.

„Remonto užsakovė yra Diagnostikos poliklinika, ji ir kreipėsi į mus rašytinio pritarimo. Toks buvo be jokių trukdžių išduotas. Pastato paskirtis po remonto liks tokia pat, kaip ir buvo anksčiau, – gydymo. Nuo senų laikų čia buvo poliklinikos filialas. Kadaise šiame pastate veikė medicinos komisija“, – prisiminė A.Petrauskienė.

Triukšmas dėl nieko

Gerokai po pietų A.Petrauskienės ir Didžiojoje gatvėje triūsiančių statybininkų žodžius patvirtino ir dangoraižio tarnautojai.

„Iš pradžių mums buvo pateikta informacija, kad darbai pradėti be leidimo. Vėliau paaiškėjo, kad leidimas lyg ir yra ir kad ten ne parduotuvė, o poliklinika. Kai pastebėjome netikslumų, tuoj pat išėmėme pranešimą, kad neklaidintume žmonių. Kai tik visa informacija bus surinkta ir patikrinta, būtinai pranešime“, – portalui diena.lt teigė Viešųjų ryšių skyriaus vedėja Irma Juškėnaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vilnius

vilnius portretas
žurnalistas, pasidomėkite kiek metų ten nėra jokios poliklinikos, antru numeriu pasidomėkite kiek metų apskritai nebėra poliklinikos tokiu pavadinimu, o tik uabas, ir trečia pamąstykite kokio velnio poliklinikai vitrininiai langai? aš suprantu, kad yra užsakymai bet kokia kaina kąsti valdžiai, bet gi gal ne tokiomis rašliavomis, a?...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių