Klaipėdoje išrinkta metų mokytoja

Tarptautinės mokytojų dienos proga uostamiestyje išrinkta metų mokytoja. Ja tapo sanatoriniame lopšelyje-darželyje „Eglutė“ dirbanti logopedė-ekspertė Stasė Vilkienė.

Metų mokytoja uostamiestyje išrinkta dešimtą kartą. Tradiciškai ją išrinko Klaipėdos savivaldybės švietimo skyrius. Metų mokytojas renkamas, atsižvelgiant į tam tikrus kriterijus.

„Nedarome, jokių specialių rinkimų, kur gali balsuoti bet kas. Nemanome, kad tokie rinkimai yra teisingi. Auklėtoja, kurią pažįsta 30 vaikų, neprilygsta gimnazijos mokytojai, kurią pažįsta daug mokinių“, – tvirtino Klaipėdos  savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė.

Anot vadovės, renkant metų mokytoją, atsižvelgiama, kad žmogus savo darbe būtų profesionalas, jį mylėtų ir gerbtų kolektyvas, mokiniai, vaikai ir tėvai, būtų įdomi asmenybė.

L.Prižgintienės teigimu, S.Vilkienė atitinka visus šiuos kriterijus. Ji yra savo dalyko ekspertė, dirba su specialiųjų poreikių vaikais. S.Vilkienė dirbo ir gydymo įstaigoje. Ji vertinama ir gerbiama specialistė.

S.Vilkienė – kūrybingas žmogus. Ji yra išleidusi karpinių knygą. S.Vilkienė yra Tautodailininkų sąjungos narė. Mokytojos darbai įtraukti į pasaulio karpinių katalogus, tautodailės metraštį „Žemaitija“.

Tarptautinės mokytojų dienos išvakarėse Koncertų salėje vykusiame renginyje buvo pagerbti ir kiti mokytojai. Švietimo skyriaus vedėjo padėkos raštais apdovanoti 41, mero padėkos raštais – 25, savivaldybės administracijos direktoriaus padėkos raštais – 15, Švietimo ir mokslo ministro padėkos raštais – 10 specialistų.

Po oficialios renginio dalies mokytojams koncertavo Vytautas Juozapaitis ir jo žmona Eglė.

Iš viso uostamiestyje dirba 3 tūkst. 500 pedagogų. Daugiausia specialistų dėstė lietuvių kalbą, matematiką, istoriją, užsienio kalbas.

Anot L.Prižgintienės, trūksta tiksliųjų mokslų: vieno kito matematikos, fizikos, chemijos specialistų.

„Pamokos vyksta. Kai kurie mokytojai turi virškrūvius. Tad problema išspręsta“, – teigė vedėja.

Uostamiesčio mokytojų amžiaus vidurkis nuo 40 iki 50 metų.


Šiame straipsnyje: mokytojaiStasė Vilkienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių