Klaipėdos jaunimas reikalauja kokybiško laisvalaikio

Klaipėdos jaunimui labiausiai trūksta lengvai prieinamų ir kokybiškų laisvalaikio praleidimo būdų. Tokias tendencijas atskleidė jau antrus metus atliekamas Klaipėdos savivaldybės tyrimas.

Jaunimo politikos įgyvendinimo kokybės tyrimas parodė, jog palyginus su 2010 metais, uostamiesčio jaunimas vis dar neturi, kur kokybiškai ir nemokamai praleisti laisvalaikį. Todėl šiemet Klaipėdos savivaldybės Jaunimo reikalų skyrius ketina imtis atitinkamų veiksmų, kad ši tendencija pradėtų kisti.

Klaipėdos savivaldybės jaunimo reikalų koordinatoriaus Modesto Vitkaus teigimu, šiemet jaunimo politika bus orientuota į tris pagrindinius aspektus. Pasak M. Vitkaus, 2013 metais ketinama stipriai skatinti jaunimo įtraukimą į miesto nevyriausybinių organizacijų veiklą. Taip pat ketinama gerinti minėtų organizacijų komunikaciją su neformalaus jaunimo judėjimais bei didinti informacijos sklaidą apie jaunimo užimtumo galimybes.

M. Vitkus pasidžiaugė, jos per praėjusius metus pavyko įgyvendinti daugiau nei 20 projektų, kurie kilo iš įvairių jaunimo organizacijų iniciatyvų.

„Galime pasidžiaugti ir tuo pačiu „NVO kinas“ projektu, kuris buvo finansuojamas iš savivaldybės biudžeto ir sulaukė nemažo susidomėjimo. Taip pat ir projektu, skirtu jauniesiems teatralams. Viso buvo įgyvendinta daugiau nei dvi dešimtys projektų ir visi jie buvo tikrai sėkmingi“, - kalbėjo jaunimo reikalų koordinatorius.

Šiemet, M. Vitkaus teigimu, jau yra patvirtinta daugiau nei 50 veiklų, kurios turėtų Klaipėdos miesto jaunimui pateikti įvairesnių laisvalaikio praleidimo būdų. Taip pat ketinama įsteigti centrą „NVO Avilys“, kuriame nevyriausybinės miesto jaunimo organizacijos galėtų drauge vienoje erdvėje vystyti savo veiklą. Tačiau, kaip teigia M. Vitkus, šiai iniciatyvai įgyvendinti reikia ir pačių nevyriausybinių jaunimo organizacijų iniciatyvos.

„Norint įgyvendinti tokį projektą, labai reikia ir pačio jaunimo iniciatyvos. Nes jei nebus paklausos, negalėsime sukurti ir kokybiškos pasiūlos“, - teigė M. Vitkus.

Atsižvelgdama į tyrimo rezultatus, savivaldybė šiemet ketina skatinti ir atviro darbo su jaunimu politiką. Tokios iniciatyvos pavyzdžiu, M. Vitkaus teigimu, galima vadinti naujo Audiovizualinės kūrybos centro įkūrimą Klaipėdoje.

„Šiemet ketiname pertvarkyti Atviros erdvės centrą ir jo patalpose įkurti audiovizualinės kūrybos laboratoriją, kurioje specialistai mokytų jaunimą dirbti su garso bei video produkcija.  Taip pat šios laboratorijos pagalba ketiname rengti įvairius projektus“, - kalbėjo M. Vitkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rrrrr

rrrrr portretas
Manau reiketu visu pirma pravaziuoti namu kiemus ir paziureti koke baisi o kitur nieko nera tai sporto aiksteliu ,stacionariu treniruokliu ,krepsio aiksteliu .Miestas net neturi padoraus stadiono ,fudbolo mokykla baisi ,vasaros estrada ,parkas ,mokyklu sales isnomuotos ,Jokiu vandens pramogu .kaskokiu sporto renginiu ,prie juros ,gatves krepsinio ,aktyvinti sporto veikla miegamuose rajuonuose ,kaskokiu varzybu ,kad ir mokyklu stadionuose ,salese .daugiau svietejisko darbo mokyklose darzeliuose ruosti nuo mazens ,nuo sporto iki higienos ,pagarbos viresniam zmogiui ,apie zalingus uzsiemimus ,nelaukti kol jaunimas pradeda klysti .

aaa

aaa portretas
labai "nekokybiškas" straipsnio pavadionimas, baisūs visur valkiojami žodžiai.

Pasibjaurėjusi

Pasibjaurėjusi portretas
O kad tam jaunimui nieko ir nereikia. Ką jie moka ir noriai daro, tai rūko už kampo ir spjaudalus tampo. Kadangi spjaudytis dar neišmoko, tai tie spjaudalai palei smakrą nutįsta... Dar jie gali ir noriai kortomis žaidžia, keikiasi ir namų fasadus "gražina".Kokie sportai jiems reikalingi, jei kojos nuo rūkymo kaip žiogų, kelnių klynai nutįsę....Nieko jie nereikalauja, nes nieko jiems nereikia.Jei jauni žmonės gali ištisas dienas "trintis" kokiame nors pusrūsyje ir tuščiai leisti laiką, tai jie yra kaip gyvuliai, o gyvuliams nieko ir nereikia....
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių