KU Socialinių mokslų fakultetui ieško dekano

Klaipėdos universitetas (KU) paskelbė konkursą Socialinių mokslų fakulteto (SMF) dekano vietai užimti. Dabartinis fakulteto vadovas Antanas Bučinskas nėra apsisprendęs, ar kandidatuos dar vienai kadencijai.

Profesorius bei mokslų daktaras A.Bučinskas fakultetui vadovauja nuo 1998 metų. Šių metų vasarą baigsis jau 3-oji profesoriaus dekanavimo kadencija. Todėl KU paskelbė viešą konkursą SMF dekano pareigoms užimti.

Visi pageidaujantys eiti šias pareigas reikiamus dokumentus privalo pateikti iki balandžio 5-os dienos. Tačiau universiteto personalo skyriaus vedėjos Vildos Mažrimienės teigimu, kol kas prašymų pateikta nėra.

„Dar praėjo labai nedaug laiko nuo konkurso paskelbimo dienos, tad sunku pasakyti, kiek bus kandidatų. Kol kas paraiškų nesulaukėme“, - kalbėjo V. Mažrimienė.

Pagal naująją tvarką, savo kandidatūrą dar dviem kadencijoms gali teikti ir lig šiol šias pareigas ėjęs A. Bučinskas. Tačiau ilgametis fakulteto vadovas teigė, kad kol kas nėra tvirtai apsisprendęs kandidatuoti. Pasak dekano, jo apsisprendimą lems ir fakulteto bendruomenės nuomonė.

„Meluočiau, jei sakyčiau, kad esu apsisprendęs. Šiuo klausimu diskutuosime ir fakulteto taryboje. Daug kas priklausys ir nuo to, kokie ir kiek kandidatų bus pateikę prašymus užimti šią vietą. Manau, kad sprendimą priimsiu dar iki Velykų“, - mintimis dalinosi A. Bučinskas.

Dekano teigimu, net ir tuo atveju, jei apsispręstų nedalyvauti konkurse, jis liktų universitete toliau tęsti pedagoginę bei mokslinę veiklą.

Socialinių mokslų fakultetas įkurtas 1994 metais. Nuo  1994 iki 1998 metų jam vadovavo profesorius bei habilituotas mokslų daktaras Antanas Seilius. Pradžioje fakultete veikė 6-ios katedros:  Ekonomikos, Filosofijos, Geografijos, Istorijos, Politologijos ir Vadybos. Vėliau įsteigtos Komunikacijos, Sociologijos ir Teisės katedros. Po 2003 metais vykdytos universiteto reformos, Filosofijos ir Istorijos katedros buvo perkeltos į Humanitarinių mokslų fakultetą.

Šiuo metu fakultete yra vykdomos viešojo administravimo, ekonomikos, vadybos, politologijos, informologijos, žurnalistikos bei geografijos mokslų studijų programos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Malonu

Malonu portretas
Bet kad tas mokslas nei puosia,nei sildo,nei turtina Tevyne.Visas garas iseina ant svilpimo-mes jurine valstybe,mes mokiciausi....protingiausi.....graziausi.Kas bus rytoj- chalopai toliau masiskai bega?

Buvęs studentas

Buvęs studentas portretas
Dekanas tai liuks žmogus, prireikus visados buvo galima kreiptis ir nemažai padėdavo suderinti klausimus. Nors pati studijų sistema pritaikyta taip, kad kuo geriau išmelžti pinigus iš studentų.

KU Statutas

KU Statutas portretas
62 straipsnis - Tas pats asmuo dekanu (direktoriumi) gali būti skiriamas ne daugiau kaip dvi kadencijas iš eilės ir ne anksčiau kaip po penkerių metų nuo paskutinės kadencijos pabaigos, jeigu paskutinė kadencija buvo iš eilės antra. Kaipgi taip atsitiko, kad Bučinskas jau tris kadencijas - dekanas ir dar galvoja apie ketvirtąją?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių