Mokyklos jubiliejuje pagerbti medžiai

Vakar Vilniaus Baltupių vidurinėje mokykloje vyko 30-mečiui skirtas renginys. Šioje mokykloje mokėsi ne vienas garsus šalies žmogus – dabartinis Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas, aktorius Gediminas Storpirštis, dainininkas Lukas.

Kitąmet Vilniaus Baltupių vidurinė mokykla švęs 30-ies metų jubiliejų. Ne tik šia, bet ir artėjančio tūkstantmečio vardo minėjimo proga, vakar mokykloje vyko renginys „Pasodink medį, užaugink..."

Į renginį susirinkę svečiai aktų salės prieangyje pateko į stebuklingą mišką - visos sienos buvo nukabinėtos įvairiausia technika nupieštais, suklijuotais vaikų darželio „Šermukšnėlė" vaikučių ir mokyklos mokinių piešiniais bei karpiniais.

Renginio metu mokyklos pradinukų folkloro ansamblis „Piemenėliai" dainavo apie medžius dainas, šokio šokius, pasakojo apie visų Lietuvoje augančių medžių savybes. Pavyzdžiui, ar žinojote, kad šermukšnis gali atbaidyti piktąsias dvasias? O kad liepžiedžių arbata padeda išvyti mintis apie savižudybę?

Baltupių mokyklos pradinukų mokytoja, mokyklos folkloro ansamblio „Pemenėliai" vadovė ir Baltupių bendrijos pirmininkė Nijolė Kutkienė kartu su mažaisiais pagalbininkais surinko gausybę įdomios medžiagos apie medžius. Buvo pristatyti keisčiausi, aukščiausi, storiausi pasaulio medžiai. Mokiniai atliko nediduką tyrimą - skaičiavo, kiek namuose turi medinių daiktų.

Lietuviai nuo seno garbino ąžuolą, tad renginio vedėja  N. Kutkienė pakvietė visus atsistojus sudainuoti himną šiam Lietuvos simboliui -  „Žemėj Lietuvos ąžuolai žaliuos". Beje, Baltupių vidurinės mokyklos herbe taip pat puikuojasi medis - šalia mokyklos augantis gluosnis. Herbą nupiešė viena mokyklos mokinė.

Vakaro metu pasirodė ir vaikų choras „Šypsenėlė", o Baltupių savivaldos centro „Cedronas" teatro būrelis suvaidino spektakliuką, kurio metu skambėjo M.K.Čiurlionio „Miškas".

Galiausiai, visi buvo pakviesti pašokti liaudies šokių ir pasivaišinti medžių derliumi - liepžiedžių arbata, ąžuolo gilių kava, obuoliais ir obuolių pyragu, riešutais ir kt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių