Mokytojų namų kiemelį iš žiemos miego prikels džiazas

Šiltos muzikinės naktys grįžta į Mokytojų namų kiemelį. Sezonas bus triukšmingai  atidarytas jau šį penktadienį – visi, pasiilgę kokybiškos muzikos skambesio kviečiami į išskirtinį renginį „Jazz‘as išlaisvina“, kurio ašis – jauna, popso nesugadinta atlikėja Silvija Pankūnaitė su gyva septynių muzikantų grupe.

Tiesa, oficialus sezono atidarymas dar laukia gegužės viduryje, bet kodėl nepasitikus liksmybių sezono šiek tiek anksčiau?

Silvija Mokytojų namų kiemelį žada drebinti ne televizijų išpopuliarintomis banaliomis melodijomis, o jazz, funk ir rock muzikos mišiniu. Iš Utenos kilusiai dainininkei ne kartą plojo muzikinio klubo „Tamsta“ publika, 22-ejų vokalistė savo balsu dažnai pastiprina „Sel“ muzikinius šou, kelis kartus dainavo legendinio Demi Rousso koncertuose.

Šį kartą Silvija nusprendė išlaisvinti savo publiką nuo žiemos vargų soliniu koncertu – būtent taip gimė programos pavadinimas „Jazz‘as išlaisvina“. Tikimasi, kad renginys, kuriam ruoštasi dar nuo žiemos, taps strėle į melomanų širdis – S.Pankūnaitės solinės karjeros šuoliu.

2006-ųjų „Dainų dainelės“ laimėtoja „ims“ publiką savo kūrybos dainomis ir įdomiu sceniniu įvaizdžiu. Septynių solidžiais kostiumais pasipuošusių muzikantų kompanijoje atsidursianti Silvija ne vien muzika, bet apdarais maištaus prieš nusistovėjusias normas – atlikėja jau plėšo pėdkelnes, ieško įspūdingų aksesuarų – bent vienam vakarui taps tikrų tikriausia panke.

S.Pankūnaitei pritars bosinė ir akustinė gitaros, fleita, net du fortepijonai, būgnai ir saksofonas. Visi komandos nariai – savo sričių profesionalai, į muziką panirę nuo mažų dienų. Jauni, energingi, aktyvūs muzikantai įvardinami kaip patys talentingiausi Lietuvos Muzikos ir Teatro Akademijos studentai. Tradicinius ir ne tokius tradicinius džiazo garsus vertinantys melomanai scenoje LMTA absolventus ir studentus jau įsidėmėjo, o tiems, kas džiazo dar nepamilo – tai puiki proga išgirsti stanadartinio džiazo kūrinius, „world“ muziką, modernųjį džiazą, savos kūrybos kompozicijas bei rock, funk muzikos elementus ir pasitikti vasarą. 

Kur? Mokytojų namų kiemelis
Kada? Balandžio 29 dieną, 20 valandą

Papildoma informacija apie kiekvieną iš „Jazz‘as išlaisvina“ muzikantą:

Silvija Pankūnaitė (vocal) – “Vilnius Jazz Young Power 2010” – nominacija už originaliausią savo kūrybos kompoziciją. Dalyvė su grupe “Vilkšu pa muguru” festivaliuose, konkursuose: “Vilnius Jazz”, “Mama Jazz”, “Daugirdas gyvai” – 2 vietos laimėtojai, “Garažas 2011”, “Ledainės Pasaka”. Grupės “Vilkšu pa muguru” įkūrėja, kompozicijų autorė. Kaip atlikėja dalyvavo “Jazz Voices” konkurse, “Jazz Fontanai” – 3 vietos laimėtoja, VU MIF MIDI roko operų “Amžinoji Žiemos sesija”, “Visorių Sindromas”, “Teatromatika” dalyvė, atlikėja, chormeisterė. Grupės SEL back vokalistė. Lietuvoje vykusių koncertų turo su Demi Rousso back vokalistė.

Živilė Kazlauskaitė (drums) - mokėsi chorinio dirigavimo ir groti mušamaisiais Karoliniškių muzikos mokykloje. Šiuo metu ji studijuoja mušamuosius LMTA pas Arkadijų Gotesmaną. Muzikantė pasirodė „Kaunas Jazz“ ir Birštono džiazo festivaliuose su Karoliniškių muzikos mokyklos bigbendu, taip pat "Vilnius Jazz", "Vilnius Jazz Young Power" festivaliuose su grupe “Vilkšu pa muguru”. Grojo su grupe “Suicide Dj’s”.Rūta Dirsytė (guitar) – šiuo metu studijuoja gitaros specialybę LMTA. Tapo laureate “Vilnius Jazz Young Power” su grupe “Trees”  . Komkurse “Gitarų Šėlsmas” 2009/2010m. , Jazz kategorijoje pelniusi 2 vietą. Groja grupėje “Cikados” (indiška/jazz muzika).

Agnietė Ivanauskaitė (flute) - šiuo metu studijuoja fleitos magistrą LMTA. Dalyvavusi daugybėje klasikinės muzikos festivaliuose, konkursuose, taip pat "Vilnius Jazz", "Vilnius Jazz Young Power" festivaliuose. Groja savo kūrybos kompozicijas grupėje “Jazz PINK Jan” kartu su vokaliste Jekaterina Pranevič.

Donatas Bielunskis (bass) - baigė akordeono specialybę Karoliniškių muzikos mokykloje, o 2006 metais pradėjo groti bosine gitara. Jis studijuoja bosinę gitarą LMTA. Dalyvavo "Vilnius Jazz 2010", "Vilnius Jazz Young Power" festivaliuose. Taip pat groja su grupėmis: The Dominoes ir Spooky Campfire Stories.

Giedrius Nakas (piano) - 2000 pastatė spektaklį "Raganos". 2008 kartu su dvyliktokais pastatė roko operą "Jesus Christ Superstar", atliko Judo vaidmenį. Baigęs Nacionalinę M.K.Čiurlionio menų mokyklą. Studijuoja LMTA antrame bakalauro kurse fortepijoną pas dėst. D.Kirilauską. Groja grupėse “Vilkšu pa muguru” ir “All lights reserved”, taip pat koncertuoja su gerai žinomu reperiu Messiah.

Marius Sūdžius (piano) – Studijuoja LMTA magistro studijose. Grojo su įvairiomis pop, rock grupėmis: „Biplan“, „Žas“, „Naktinės Personos“, su atlikėju Egidijumi Sipavičiumi. Taip pat su įvairiais džiazo muzikantais: V. Labutis, E. Kanevičius, J. Maksimovičiumi, A. Fedotovas ir įvairiais big band’ais (“Klaipėdos”,“Trimitas”). Marius yra dviejų tarptautinių konkursų, vykusių LMTA, laureatas.

Simonas Šipavičius (sax) - Šiuo metu jis studijuoja LMTA džiazo katedroje pas docentą Petrą Vyšniauską. Saksofonininkas dalyvavo "Vilnius Mama Jazz", "Vilnius Jazz" ir Birštono džiazo festivalio projektuose, jau yra bandęs jėgas „Vilnius Jazz Young Power“ konkurse su grupe “Yo-Yo Mo-Mo-Mo” ir pelnęs metų instrumentalisto titulą. Jis yra penkių respublikinių J.Pakalnio pučiamųjų instrumentų konkursų laureatas. Šiuo metu aktyviai koncertuojantis su nauja grupe “Sheep Got Waxed”.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių