Teismui nepavyko atversti nužudymo Vilniaus Vingio parke bylos

Vilniaus apygardos teismui pirmadienį nepavyko pradėti nagrinėti nužudymo Vilniaus Vingio parke bylos.

Į posėdį neatvyko pagrindinio kaltinamojo Ruslano Morkūno advokatas, nes jis buvo užsiėmęs kitoje byloje. Kadangi be gynėjo bylos nagrinėti negalima, posėdis atidėtas kovo 8 dienai.

25 metų Ruslanas Morkūnas kaltinamas išžaginęs ir nužudęs moterį, o po įvykdytų nusikaltimų apiplėšęs auką ir išniekinęs mirusiosios palaikus.

Įtariama, kad R.Morkūnas, išžagino moterį ir vėliau, siekdamas nuslėpti įvykdytą išžaginimą, ją nužudė. Bylos duomenimis, po nužudymo vyriškis pagrobė nukentėjusiajai priklausiusius beveik 4 tūkst. litų vertės daiktus.

R.Morkūnas laikomas suimtas nuo pat nusikaltimo išaiškinimo pernai gegužę, į posėdį iš Lukiškių tardymo izoliatoriaus kalėjimo jį atvežė konvojaus pareigūnai.

Tyrimo metu išaiškinta, kad siekdamas nuslėpti savo padarytus nusikaltimus, R.Morkūnas pasikvietė į pagalbą pažįstamus Artūrą Apolianską ir Anželiką Voiciukevič. Kartu su jais nuvyko į prekybos centrą ir nusipirko tris butelius degaus skysčio bei latekso pirštines.

Kartu su A.Apoliansku grįžęs prie nužudytos moters lavono, R.Morkūnas aplaistė moters kūną degiu skysčiu ir tyčia jį padegė.

Apanglėjusį moters kūną gegužės 6 dieną Vingio parke rado pasivaikščioti sumanęs vilnietis. Kūnas buvo stipriai apdegęs, todėl policijai asmenybę pavyko nustatyti tik pagal giminaičių DNR.

Bylos tyrimui vadovavęs Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Liutauras Rudzevičius yra sakęs, kad tyrimo pradžioje nebuvo nustatyta nei nužudytos moters tapatybė, nei galimų įtariamųjų ratas, tačiau sėkmingo Vilniaus apygardos prokuratūros ir Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Smurtinių nusikaltimų tyrimo pareigūnų bendradarbiavimo dėka, šis sudėtingas nusikaltimas išaiškintas trumpiau nei per tris savaites.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, 40-metė Olga R. su vyriškiu susipažino Vilniaus autobusų stotyje balandžio 29 dieną. Paskui jie nuvyko į Vingio parką, kur vartojo alkoholį.
R.Morkūnas kilęs iš Kupiškio rajono, pastaruoju metu gyveno Vilniuje. Nužudytoji prekiavo kosmetika. Ji viena augino du vaikus paauglius.

A.Apolianskas ir A.Voiciukevič teisiami kartu su R.Morkūnu, jie nėra suimti.

Nužudytosios artimųjų interesams atstovauja advokatas, jo teigimu, nukentėjusieji bylos metu prašys jiems atlyginti maždaug 104 tūkst. litų turtinę ir neturtinę žalą.


Šiame straipsnyje: Ruslanas MorkūnasVingio parkas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių