Virš A.Nesteckio galvos kaupiasi juodi debesys

Portalo kaunodiena.lt šaltinių duomenimis, šiuo metu tarp Kauno miesto tarybos narių renkami parašai atstatydinti administracijos direktorių Antaną Nesteckį.

Parašus renka ne valdančiojoje koalicijoje dirbantys tarybos nariai. Neabejojama, kad iki trečiadienio ryto Tarybos sekretoriate bus įregistruotas ir sprendimo projektas.

Norint atstatydint administracijos direktorių, reikia surinkti daugiau nei pusę tarybos narių parašų – 21.

Šis žingsnis – tik dar vienas įvykis logiškoje grandinėje. Jo ištakos – buvusio mero Rimanto Mikaičio nuvertimas. Tam nepritarę du socialdemokratai – Gintautas Labanauskas ir Antanina Medviedevienė – pasitraukė frakcijos, vėliau prie jų prisijungė ir iš partijos išmestas Artūras Orlauskas.

Nuo spalio mėnesio iš Kauno skyriaus socialdemokratų partijos pasitraukė jau trys didelės grupės narių.

Miesto taryboje likę trys socialdemokratai – Orinta Leiputė, Valys Venslovas ir vicemeras Kęstutis Kriščiūnas – dirbo vienoje frakcijoje su Židrūnu Garšva.

Specialiųjų tyrimų tarnybai suėmus K.Krisčiūną, socialdemokratų pajėgos sumažėjo iki frakcijai keliamo minimumo – trijų narių.

Savivaldybės užkulisiuose kalbama, kad socialdemokratų siekia atsikratyti ir jų koalicijos partneriai, kurie nenori dirbti su susikompromitavusiais politikais prieš Seimo rinkimus. Neabejojama, kad į koaliciją bus kviečiama kita, ne valdančiojoje koalicijoje dirbanti frakcija.

Manoma, kad šiuo atveju siekiama ne asmeniškai atsikratyti A.Nesteckiu, bet tiesiog perimti jo vietą.


Šiame straipsnyje: Kauno valdžiaNesteckis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Geriausiai į direktorės pareigas tiktų "tvarkietė" Aušra Ručienė. Tai būtų kompetetinga direktorė.

Chi

Chi portretas
Is tokiu debesų lietaus nebūna, arba jis dazniausiai islyja ant "sinoptiku" pakausiu:)

hmm

hmm portretas
O kaip sekasi dirbti tarybos nariui Kazimierui Nausedai? Kaip sprendziasi reikalai su velioniu G.Z.? Kur dirba Nausedos dukte ir sunus?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių