Dauguma patyrusių vairuotojų teorijos egzamino neišlaikė

Iš pusšimčio kelių eismo taisyklių teorijos egzaminą laikiusiųjų patyrusių vairuotojų dauguma surinko 50 proc. ir mažiau. Be klaidų testą išsprendė vienintelis vairavimo instruktorius.

Šeštadienį pirmą kartą jau vairuojantiems vilniečiams surengtas kelių eismo taisyklių teorijos testas. Tai - galimybė patyrusiems kelių vilkams dar kartą pasitikrinti teorines žinias. Tačiau, kaip ir prognozavo vieno iš testo organizatorių, bendrovės „Lietuvos draudimas“ vadovai, dauguma vairuotojų teorijos testo neišlaikytų.

Testą, kurį sudarė 31 klausimas, be klaidų išsprendė vienintelis Dmitrij Bial. Vyras portalui atskleidė, kad teisę vairuoti įgijo prieš 5 metus, tačiau yra priverstas teoriją kartoti kasdien ir net formuluotes prisiminti kone idealiai. Mat D.Bial - vairavimo instruktorius. Jam vieninteliam tenka „Lietuvos draudimo“ įsteigtas prizas - draudimo polisas.

„Į egzaminą ėjau ne dėl prizo. Buvo įdomu sužinoti, kaip sudarytas testas, koks jo lygis, kiek žmonių susirinks jo lakyti“, - sakė D.Bial.

Po nugalėtojo rikiavosi 6 klaidas padarę dalyviai, kurie surinko 81 proc. Jiems vos per plauką pavyko testą išlaikyti, nes mažiausias teigiamas egzamino balas yra - 80 proc. Tačiau dauguma testą sprendusiųjų įvėlė ir po 15-17 klaidų. Reškia, šie testo neišlaikė.

Visi egzamine dalyvavę vilniečiai teisingų atsakymų gali ieškoti jau pirmadienį bendrovės „Lietuvos draudimas“ interneto puslapyje. Kitos savaitės pradžioje dalyviai sulauks ir elektroninių laiškų su ištaisytais jų darbais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių