A.Skučienė apklausta V.Milinio nužudymo byloje

Drąsiaus Kedžio teta Audronė Skučienė kaip liudytoja buvo apklausta buvusio Kauno apygardos teismo pirmininko Alberto Milinio įsūnio Vaido Milinio nužudymo byloje.

Laukia dar viena apklausa

Portalo 1diena.lt žiniomis, ji tyrėjams aiškino nieko nežinanti nei apie V.Milinį, nei tuo labiau apie jo nužudymą. Netrukus A.Skučienė gali būti iškviesta į dar vieną apklausą, į Kauno apskrities Vyriausiąjį policijos komisariatą, kur atliekamas antras su V.Miliniu susijęs ikiteisminis tyrimas – dėl jaunuolio apšmeižimo po mirties.

Šioje byloje jau yra apklausti keli asmenys, tarp jų ir vieni aktyviausių D.Kedžio dukters gynėjai Marius Kuprevičius ir Vitalijus Keršis, pernai gegužę sutrukdę įvykdyti Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimą skubiai grąžinti pas globėją Neringą Venckienę gyvenančią D.Kedžio dukrą jos mamai Laimutei Stankūnaitei bei pati N.Venckienė.

Teisėja atsiribojo nuo gerbėjų

Kauno apygardos teisme Civilinių bylų skyriaus teisėja dirbanti N.Venckienė per apklausą visiškai atsiribojo nuo prie jos tvoros metus gyvenančio V.Keršio ir teigė, kad jos šeima nieko bendro su V.Milinio apšmeižimu neturi, esą „užklasine veikla“ pavadintą laišką vasario 21 d. trims redakcijoms išsiuntinėjo pats V.Keršis, informaciją jam taip pat rinko jis su savo draugais.

V.Milinio šmeižto byloje apklaustas V.Keršis taip pat neiškart pasakė iš kur jis gavo savo laiške minėtą informaciją, neva V.Milinis važinėjo prabangiu raudonos spalvos BMW visureigiu, o kilus pedofilijos skandalui jį pardavė už apgailėtinai mažą sumą – vos 500 litų, todėl gali būti trečias pedofilas Aidas, apie kurį minėjo D.Kedžio dukra ir, kurio nesėkmingai ieškojo pats D.Kedys.

Vienam internetiniui portalui išspausdinus šią „užklasinę veiklą“, V.Milinio mama Marija Milinienė nusprendė apginti savo nužudyto sūnaus garbę. Pirma ji kreipėsi į N.Venckienę reikalaudama, kad šis šmeižtas būtų paneigtas, net pateikė savo sūnaus nuotraukas, kad mergaitė pasakytų, šis vyras tariamai ją tvirkino, ar ne šis.

N.Venckienės teigimu, mergaitė V.Milinio neatpažino kaip trečio galimo pedofilo, tačiau paneigti šios informacijos ji viešai nepanoro, apie tai tik keliais žodžiais užsiminė V.Keršio „rašinį“ išspausdinusiame interneto portale.

Nesulaukusi nei paneigimo, nei atsiprašymo, M.Milinienė kreipėsi į policiją prašydama nustatyti sūnaus šmeižikus. Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuris iš mirties taško pajudėjo liudytoju apklausus V.Keršį.

Kaip jau rašėme, per pirmą apklausą V.Keršis nenorėjo atskleisti, iš kur gavo V.Milinį šmeižiančią informaciją, aiškino, jog tą laišką jam kažkas atsiuntė į elektroninį paštą, o jį redakcijoms persiuntė neva viena į jo paštą įsilaužusi žurnalistė.

Vėliau, susipažinęs su N.Venckienės liudijimais, V.Keršis prabilo visiškai kitaip. Jis tyrėjams papasakojo apie iš Venckų namų, dažniausiai iš A.Skučienės, gautus nurodymus, bet ir pateikė savo susirašinėjimą su N.Venckiene bei ne savo ranka rašytą „užklasinės veiklos“ originalą.

Pasak V.Keršį gerai pažinojusių ir su juo tuo metu bendravusių žmonių, net ir mergaitei parodytose nuotraukose šiai neatpažinus V.Milinio, žmonėms budientiems prie Venckų ir Kedžių namų tvoros ir toliau buvo nuolat peršama mintis, kad trečiasis pedofilas yra būtent V.Milinis, jiems pateikiama informacija buvo nuolat pildoma ir koreaguojama bei nuolat kartota, jog reikia, kad ji patektų į viešumą.

Sakoma, kad kai galutinis šio „šedevro“ variantas buvo parodytas N.Venckienei, ji iškėlė į viršų nykštį, atseit, labai gerai surašyta.

Scenarijus kurtas ilgai

Po V.Keršio byloje buvo apklausti ir dar keli liudijimai. Portalo 1diena.lt žiniomis jie pateikė nemažai bylai svarbių detalių.

Aiškėja, kad V.Milinio „vertimas“ trečiuoju pedofilu Aidu buvo daromas ne vieną mėnesį iki jo mirties. Pirma vienoje televizijos laidoje buvo parodytas tariamo Aido fotorobotas, sudarytas, kaip tada aiškino N.Venckienė, jos pačios – esą jį ta žmogų matė Kauno apygardos teismo lifte, o po to tas asmuo nuėjo į teisėjo Jono Furmanavičiaus kabinetą. Šį teisėją jos brolis D.Kedys įtarinėjo tvirkinus jo dukrą ir 2009 m. spalio 5 d. nužudė.

Apklausiant N.Venckienę byloje dėl V.Milinio šmeižto, jos versiją apie fotoroboto sudarymą pasikeitė. Teisėja paliudijo, kad šį žmogų matė mergaitė ir fotorobotas, stebėtinai panašus į V.Milinį, buvo sudarinėjamas pagal jos pasakojimą.

Po fotoroboto sudarymo, pernai vasaros antroje pusėje, šeima pradėjo skleisti gandus, esą trečiasis pedofilas tikrai gali būti Vaidas, nes mergaitė esą neištaria pirmosios raidės ir pavyzdžiui, vietoj “vienas” sako “ienas”.

Ne kartą su D.Kedžio dukterimi bendravę žmonės sako nepastebėję šio mergaitės kalbos defekto. Kad tai tik jos giminaičių išmįslas galima įsitikinti ir peržiūrėjus paties D.Kedžio filmuotą vaizdo medžiagą, kuriame jo penkiametė dukra pasakoja, ką su ja dare trys dėdės – Aidas, Jonas ir Andrius Ūsas.

Interneto puslapyje drasiauskelias.lt yra patalpintas beveik 9 minučių vaizdo įrašas, kuriame mergaitė tiek žodį „vienas“, tiek žodį „viešbutis“ ištaria visiškai aiškiai ir švariai. Beje, šiame įraše matomas ir ant kėdės pakabintas juodas moteriškas švarkelis, kuriuo apsirengusi N.Venckienė ne kartą buvo pasirodžiusi viešumoje. Gali būti, kad ir ji pati dalyvavo broliui filmuojant savo dukrą, nors N.Venckienė tai ir neigia.

Sektas ir nužudytas

Beveik tuo pat metu, kai N.Venckienė ir jos aplinka prabilo apie tai, kad mergaitė neištaria pirmosios „V“ raidės, buvo duotas nurodymas sekti Milinių šeimą, kur jie patys lankosi, kas pas juos atvažiuoja į svečius.

Kaip matyti iš žmonių, ilgą laiką bendravusių su dabar 30 parų arešto bausmę už prokuroro Justo Lauciaus įžeidimą atliekančiu V.Keršiu, susirašinėjimo socialiniame tinklalapyje „Facebook“ ir N.Venckienė, ir A.Skučienė jiems yra ne kartą sakiusios, atseit sėdite čia nieko neveikdami, geriau važiuokite, pasekite. Kalbama, kad buvo nurodoma ir ką sekti.

Vis dėlto V.Keršio draugai tvirtina, kad pats jis šiuo sekimu neužsiėmė, tačiau patys Miliniai ir jų kaimynai teigia pastebėję paskui juos sekiojančius ir prie namų stovinčius įtartinus automobilius.

Atskirai nuo mamos ir įtėvio gyvenęs V.Milinis iš savo namų, kur gyveno su drauge, išvažiavo gruodžio 3 d. Jo kūnas buvo rastas tik gruodžio 11 d. Neabejojama, kad 24-erių metų vyras buvo nužudytas.

Tiksli nužudymo data nenustatyta, nes kūnas buvo labai sušalęs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

discount michael kors scarf and hat

discount michael kors scarf and hat portretas
Hmm is anyone else encountering problems with the images on this blog loading? I'm trying to determine if its a problem on my end or if it's the blog. Any feed-back would be greatly appreciated. discount michael kors scarf and hat http://www.kwjconsulting.co.za/shop.asp?url=discount-michael-kors-scarf-and-hat-b-1894.html

oho

oho portretas
o cia tai naujienos :) Panevezys kazko nekantraudamas laukia

nezino kaip

nezino kaip portretas
mes visi palaikome gerb.Venckiene.Jau visi puolantys nezino kaip jai pakenkti, neriasi is kailio, ypac pries rinkimus.
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių