Už grasinimus E.Kusaitei siūloma lygtinė laisvės atėmimo bausmė

Grasinimais Generalinės prokuratūros prokurorui Justui Lauciui įtariamai Eglei Kusaitei Vilniaus miesto apylinkės prokuratūra siūlo skirti vienerių metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant metams.

Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas nuosprendį šioje baudžiamojoje byloje skelbs vasario 20 dieną, BNS pranešė teismo atstovas spaudai.

Pasiūlytai bausmei pritarė ir nukentėjusiuoju byloje pripažintas J.Laucius. Tuo metu E.Kusaitė prašėsi būti išteisinta.

Bylos duomenimis, pernai vasario 18-osios vakarą mergina iš savo mobiliojo ryšio telefono į prokuroro tarnybinį mobilųjį telefoną išsiuntė grasinančio ir įžeidžiančio pobūdžio trumpąją (SMS) žinutę su menkinančiais bei nukentėjusiojo, kaip valstybės pareigūno, autoritetą, garbę ir orumą žeminančiais žodžiais. Prokurorą grasinta nužudyti ar sunkiai sutrikdyti jo sveikatą.

Prokuroras vadintas „išgama, neturintis jokių dvasinių vertybių“, esą „seni pažįstami nepaliks“.

E.Kusaitė neigia J.Lauciui siuntusi trumpąją žinutę. Duodama parodymus Vilniaus miesto 1-ajam apylinkės teismui ji teigė mananti, kad Valstybės saugumo departamentas (VSD) bet kokia kaina siekia, kad ji būtų nuteista.

E.Kusaitė teismui per apklausą skundėsi, kad apklausdamas terorizmo byloje J.Laucius iš jos tyčiojosi, vadino narkomane, sakė, jog mama vartojo narkotikus besilaukdama jos, todėl esą žvilgsnis nenormalus, leido skriausti kitiems pareigūnams, todėl ji džiaugiasi, kad J.Laucius nebetiria jos bylos.

Mergina tvirtino, kad jos telefonu, iš kurio esą siųsta grasinanti žinutė, kartais naudojosi mama ir teta. Mergina dalijosi įtarimais, kad žinutę galėjo išsiųsti VSD pareigūnai. Tokius spėjimus ji grindė įvykiais, kai jos mobilus telefonas guli vietoje, tuo metu mama gauna pranešimus į telefoną apie esą praleistus dukters skambučius. Kaltinamosios pasakojimu, kartą viena moteris sutiko papildyti jos sąskaitą dešimčią litų, tačiau pinigai paslaptingai dingo.

E.Kusaitė viešai skundėsi, kad atliekant ikiteisminį tyrimą prieš ją naudotas psichologinis ir fizinis smurtas, leisti psichotropiniai vaistai. Pasak prokuroro J.Lauciaus, šie skundai buvo tirti ir nepasitvirtino.

Nukentėjusiuoju apklaustas J.Laucius  teigė, kad grasinanti žinutė jam sukėlė nemalonių išgyvenimų. Prokuroras tvirtino manąs, kad jo byloje tirti E.Kusaitės ketinimai vykti į Rusiją ir ten susisprogdinti buvo realūs, todėl grasinančią žinutę jis priėmė rimtai.

Įstatymas už grasinimą nužudyti žmogų ar sunkiai sutrikdyti jo sveikatą numato viešuosius darbus arba baudą, arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.

Byla dėl grasinimo įvykdyti teroro aktą Rusijoje dar nagrinėjama Vilniaus apygardos teisme.


Šiame straipsnyje: Eglė KusaitėVSD

NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
O ar čia tas pats laucius, kuris " tyrė" Pociūno nužudymo bylą.

lietuve

lietuve portretas
Mazai jai tu metu lygtinai!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

o idomu

o idomu portretas
kada ištirs 4 nužūdytų žmonių bylas,ir suras nusikaltėlius- laukiam
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių