Baltieji rūmai: Irano prezidento rankos buvo kruvinos

  • Teksto dydis:

Baltieji rūmai pirmadienį teigė, kad Irano prezidento Ebrahimo Raisi (Ebrahimo Raisio) „rankos buvo labai kruvinos“, nors Vašingtonas pareiškė užuojautą dėl jo žūties sraigtasparnio katastrofoje.

„Tai žmogus, kurio rankos buvo labai kruvinos“, – žurnalistams sakė Nacionalinės saugumo tarybos atstovas spaudai Johnas Kirby (Džonas Kerbis).

Jis teigė, kad E. Raisi buvo atsakingas už žiaurius teisių pažeidimus Irane ir rėmė regioninius įgaliotinius, įskaitant palestiniečių islamistų grupuotę „Hamas“.

Tačiau J. Kirby teigė, kad „kaip ir bet kuriuo kitu atveju, mes, be abejo, apskritai apgailestaujame dėl žmonių žūties ir atitinkamai pareiškėme oficialią užuojautą“.

Vašingtonas buvo įtraukęs E. Raisi į savo sankcijų sąrašus dėl bendrininkavimo vykdant rimtus žmogaus teisių pažeidimus. Teheranas šiuos kaltinimus atmeta.

Pirmadienį 63 metų E. Raisi buvo paskelbtas žuvusiu, ankstesnę dieną atokiame ir rūko apgaubtame kalnuotame regione šalies šiaurės vakaruose sudužus jo sraigtasparniui. Jis skrido iš susitikimo pasienyje su Azerbaidžano prezidentu Ilhamu Aliyevu (Ilchamu Alijevu) – abu jie iškilmingai atidarė užtvankos projektą.

Kartu su E. Raisi sraigtasparnyje buvo Irano užsienio reikalų ministras Hosseinas Amirabdollahianas (Hoseinas Amirabdolahianas), Irano Rytų Azerbaidžano provincijos gubernatorius ir keli kiti pareigūnai bei asmens sargybiniai, nurodė valstybinė naujienų agentūra IRNA.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pagalvojus

pagalvojus portretas
Vietnamas, Kombodža, Jemenas, Somali, Eritrėja, Korėja, Grenada, Jugoslavija, Libija, Afganistanas.....Irakas. Vien Irake nužudėte virš milijono gyventojų.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių