Baltieji rūmai: kitą savaitę numatytas J. Bideno ir B. Netanyahu susitikimas

  • Teksto dydis:

Vis dar tikimasi, kad JAV prezidentas Joe Bidenas susitiks su Izraelio premjeru Benjaminu Netanyahu, kai šis kitą savaitę lankysis Vašingtone, tačiau tai priklausys nuo prezidento pasveikimo nuo COVID-19 infekcijos, ketvirtadienį pareiškė Baltieji rūmai.

„Tikimės, kad abu lyderiai turės progą pasimatyti, kai atvyks ministras pirmininkas B. Netanyahu“, – žurnalistams sakė Nacionalinio saugumo tarybos atstovas Johnas Kirby‘is.

B. Netanyahu trečiadienį turėtų kreiptis į JAV Kongresą, o Izraelio žiniasklaida skelbė, kad pirmadienį numatytas susitikimas su J. Bidenu, tačiau J. Kirby‘is pažymėjo šiuo metu negalintis pasakyti, „kaip visa tai atrodys“. „Turime užtikrinti, kad pirmenybė būtų teikiama prezidento sveikatai ir jo pasveikimui nuo COVID-19“, – kalbėjo jis.

Susitikimo darbotvarkės viršuje turėtų būti Izraelio karas Gazos Ruože. Prieš B. Netanyahu vizitą Izraelio įstatymų leidėjai priėmė simbolinę rezoliuciją, kuria atmetamas Palestinos valstybės sukūrimas. Šis žingsnis, kurį sukritikavo Jungtinės Tautos, prieštarauja JAV ambicijoms regione.

„Manau, kad geriausias būdas į tai sureaguoti yra tiesiog pakartoti mūsų tvirtą tikėjimą dviejų valstybių sambūviu pagrįsto sprendimo galia ir perspektyva“, – paklaustas apie ketvirtadienį įvykusį balsavimą teigė J. Kirby‘is.

„Toliau darysime viską, ką galime, kad pasiektume tokį rezultatą“, – patikino jis.

COVID-19 susirgusiam J. Bidenui pasireiškia lengvi ligos simptomai, nurodė J. Kirby‘is. Prezidentui teko pristabdyti rinkiminės kampanijos renginius tuo metu, kai jis susiduria su vis garsiau pasigirstančiais jam adresuotais demokratų raginimais trauktis iš rinkimų.

J. Kirby‘is sakė, kad politiniai neramumai ir liga neturėjo įtakos J. Bideno pareigoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Viskas aišku

Viskas aišku portretas
Amerikė keičia kryptis. Vistoj Ukrainos dėmesio centre bus Izraelis

Labai

Labai  portretas
įdomu apie ką šnekės pampersinis jankiu imperijalistų bidonas su tuo iki alkūnių kruvinuoju žydų okupantų vadu netaniaku ,pražudžiusiu 40.000 tūkstančių nekaltų palestiniečių moterų ir vaikų, gaila kad Adolfas Hitleris neatliko savo darbo iki galo!!!!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių