D. Medvedevas paskelbė grasinimą pagal mainų susitarimą paleistiems politiniams kaliniams

Buvęs Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas sekmadienį paskelbė grasinimą buvusiems Rusijos politiniams kaliniams, kurie buvo paleisti į tremtį, vykdant kalinių mainus su Vakarais.

D. Medvedevas „Telegram“ žinutėje opozicijos veikėjus pavadino „išdavikais“, kurie „kelia egzistencinę grėsmę šiandieninei Rusijai“.

„Jie neturėtų pamiršti savo egzistencijos šiame pasaulyje laikinumo“, – sakė jis.

D. Medvedevas, kuris dabar eina Rusijos saugumo tarybos vadovo pavaduotojo pareigas, patarė jiems visada būti atsargiems ir dairytis aplink.

Tarp pagal susitarimą paleistų Rusijos politikų ir aktyvistų yra Vladimiras Kara-Murza, Ilja Jašinas ir Olegas Orlovas.

Mainais Maskva susigrąžino keletą nuteistų nusikaltėlių, įskaitant slaptųjų tarnybų agentą ir žudiką Vadimą Krasikovą, kalėjusį Vokietijoje už žmogžudystę.

V. Krasikovas 2019 metais Berlyno parke vidury baltos dienos nušovė Sakartvele gimusį čečėnų separatistą, tikriausiai valstybės užsakymu.

Prezidentas Vladimiras Putinas pasitiko V. Krasikovą ir dar keletą rusų šnipų, paleistų iš kalėjimų Vakaruose, jiems atvykus į Maskvą.

Pasak portalo „Meduza“, I. Jašinas spaudos konferencijoje Bonoje penktadienį sakė: „Kai kartu su FSB pareigūnais skridome į Ankarą, vienas iš jų kreipėsi į mane ir Vladimirą, sakydamas: „Na, jūs per daug neatsipalaiduokite, nes Krasikovas gali grįžti pas jus“. Tai, žinoma, buvo pokštas, bet nemalonus – man per nugarą perbėgo lengvas šaltukas“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių