E. Muskas žada kas mėnesį skirti po 45 mln. dolerių D. Trumpo rinkimų kampanijai

  • Teksto dydis:

Milijardierius Elonas Muskas paskelbė, kad į fondus, skirtus Donaldo Trumpo siekiui grįžti į Baltuosius rūmus paremti, kas mėnesį įneš apie 45 mln. dolerių (41,34 mln. eurų), pirmadienį pranešė dienraštis „The Wall Street Journal“.

Dienraštis, remdamasis su šiuo klausimu susipažinusiais žmonėmis, teigė, kad vienas iš fondų, kuriems E. Muskas skirs pinigų, bus politinė grupė „America PAC“. Skelbiama, kad „America PAC“ daugiausia dėmesio skirs rinkėjų registracijai, išankstiniam balsavimui ir balsavimui paštu svyruojančiose valstijose.

E. Muskas taip pat jau remia tokius naujus fondus, kaip „Palantir“, kurį įkūrė verslininkas Joe Lonsdale'as, buvusi JAV ambasadorė Jungtinėse Tautose Kelly Craft (Keli Kraft) ir kriptovaliutų investuotojai Tyleris ir Cameronas Winklevossai.

JAV elektromobilių gamintojos „Tesla“ įkūrėjas greitai sureagavo į šeštadienį įvykdytą pasikėsinimą į D. Trumpą ir jį finansiškai parėmė.

„Visiškai palaikau prezidentą Trumpą ir tikiuosi, kad jis greitai pasveiks“, – socialiniame tinkle „X“ pareiškė E. Muskas.

Pastebima, kad vienas turtingiausių žmonių pasaulyje prieš šių metų JAV prezidento rinkimus vis artimiau bičiuliaujasi su D. Trumpu.

Kovo mėnesį jie asmeniškai susitiko per rėmėjų pusryčius, surengtus milijardieriaus Nelsono Peltzo rezidencijoje Floridoje.

JAV pilietis per rinkimų kampaniją gali paaukoti ne daugiau kaip 3,3 tūkst. JAV dolerių (3,03 tūkst. eurų). Tačiau rinkimų kampanijų finansavimo sistemoje yra spragų, leidžiančių didiesiems donorams prisidėti prie kandidatus remiančių fondų, vadinamų politinių veiksmų komitetais.

D. Trumpas anksčiau smerkė balsavimą paštu ir balsavimą tiesiogiai nedalyvaujant, tačiau savo kritikos galiausiai atsisakė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių