EK pirmininkė: užduotis komandoje Briuselyje turėti daugiau moterų – sunki

  • Teksto dydis:

Europos Komisijos (EK) pirmininkė Ursula von der Leyen, nepavykus pasiekti lygaus lyčių pasiskirstymo savo komandoje, trečiadienį prakalbo apie „sunkų kelią“ siekiant, kad bloko valstybės narės pasiūlytų daugiau moterų.

U. von der Leyen buvo prašiusi ES šalių pasiūlyti po vyrą ir moterį, kurie galėtų užimti eurokomisarų kėdes jos naujoje administracijoje po birželį įvykusių rinkimų.

Tačiau dauguma valstybių narių į šį prašymą neatsižvelgė, ir į 27 narių EK kartu su U. von der Leyen buvo nominuotos tik devynios moterys, įskaitant buvusią Estijos premjerę Kają Kallas kaip vyriausiąją bloko diplomatę.

„Be jokios abejonės, tai sunkus kelias, tačiau tai visiškai nekeičia mano įsitikinimų ir ryžto, – sakė U. von der Leyen. – Procesas tęsiasi. Šiuo metu jau turime dviženklį moterų skaičių, tačiau dar nemačiau visų potencialių kandidatų.“

U. von der Leyen, kuri liepą užsitikrino antrąją EK vadovės kadenciją, kitą savaitę turėtų pristatyti savo siūlomus kandidatus į aukščiausius postus.

Ji tvirtino, kad renkantis naujos EK sudėtį „svarbiausias kriterijus yra kompetencija“.

„Kartais vyras yra labiau kompetentingas nei moteris. Kartais būna ir atvirkščiai“, – sakė U. von der Leyen.

Vėliau Europos Parlamentas turės įvertinti ir patvirtinti kiekvieną kandidatą, taigi, lyčių pusiausvyra gali dar pasikeisti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
nesvarbu, kad durne, svarbu butu boba...

Košmaras

Košmaras portretas
Ar jie ten susirinko traukti Europą iš mėšlo, ar skaičiuoti vyrų ir moterų balansą? Marazmatikai…
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių