J. Bidenas nurodė skirti apsaugą nepriklausomam kandidatui R. F. Kennedy

  • Teksto dydis:

Po pasikėsinimo į Donaldą Trumpą JAV prezidentas Joe Bidenas nurodė skirti asmens apsaugą nepriklausomam kandidatui į prezidentus Robertui F. Kennedy jaunesniajam. „Dėl savaitgalio įvykių prezidentas nurodė man bendradarbiauti su slaptąja tarnyba, kad būtų saugomas Robertas Kennedy jaunesnysis“, – žurnalistams sakė krašto saugumo sekretorius Alejandras Mayorkas.

Robertas F. Kennedy jaunesnysis yra buvusio generalinio prokuroro ir kandidato į prezidentus Roberto F. Kennedy, kuris buvo nušautas 1968 m., sūnus. Penkeriais metais anksčiau nuo šūvių žuvo šio brolis, tuometinis JAV prezidentas Johnas F. Kennedy‘is.

Po pasikėsinimo į jį apsaugos nepriklausomam kandidatui pareikalavo ir D. Trumpas. „Atsižvelgiant į tai, kas šiandien vyksta pasaulyje, manau, jog būtina, kad slaptoji tarnyba saugotų Robertą F. Kennedy jaunesnįjį – ir nedelsiant. Žinant Kennedy šeimos istoriją, tai yra vienintelis teisingas sprendimas“, – teigė D. Trumpas savo socialiniame tinkle „Truth Social“.

D. Trumpas buvo pašautas šeštadienį per rinkimų kampanijos renginį Pensilvanijoje. Respublikonų kandidatas į prezidentus buvo nesunkiai sužeistas į ausį. Šaulys nušovė vieną žiūrovą ir du sužeidė, o tada buvo pats nukautas.

R. F. Kennedy‘is jaunesnysis tuo tarpu pareiškė, kad nesitrauks iš rinkimų. Taip jis reagavo į leidinio „Politico“ pranešimą, kad jis buvo susitikęs su D. Trumpu ir šis paprašęs jo oficialios rekomendacijos balsuoti už jį. Sklando daug gandų dėl jo susitikimo su D. Trumpu, teigė nepriklausomas kandidatas tinkle X. „Pagrindinė mūsų tema buvo nacionalinė vienybė. Tikiuosi šį klausimą aptrati ir su demokratų viršūnėmis. Ne, aš nesitraukiu iš kovos“, – pabrėžė R. F. Kennedy‘is  jaunesnysis.

Aplinkosaugos teisininkas ir užkietėjęs vakcinacijos priešininkas Robertas F. Kennedy‘is jaunesnysis rinkimų kovoje laikomas autsaideriu. Tačiau kadangi per rinkimus lapkritį gali būti svarbus kiekvienas balsas, jo dalyvavimas gali tapti problema respublikonų ir demokratų kandidatams, net jei R. F. Kennedy‘is iš jų pavilios tik pavienius rinkėjus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių