JAV įvedė naujas sankcijas Rusijos SGD sektoriui

  • Teksto dydis:

Jungtinės Valstijos išplėtė sankcijas Rusijos energetikos pramonei, Maskvai tęsiant plataus masto karą Ukrainoje.

Valstybės departamento atstovas spaudai Matthew Milleris ketvirtadienio pranešime teigė, kad JAV naujomis sankcijomis taikosi į subjektus ir laivus, susijusius su bandymais eksportuoti suskystintas gamtines dujas (SGD) iš JAV sankcionuoto projekto „Arctic LNG 2“.

Sankcijos nustatytos bendrovėms „Gotik“ ir „Plio Energy“, kurios, atitinkamai, yra registruotos SGD laivo „New Energy“ savininkė ir komercinė valdytoja. Anot Valstybės departamento, laivas vykdė nesąžiningą laivybos praktiką.

Vašingtonas taip pat sankcijas pritaikė „Plio Energy“ valdomam ir eksploatuojamam laivui „LNG/C Mulan“.

„JAV vyriausybė ir toliau greitai reaguos į bandymus vykdyti sankcionuotą „Arctic LNG 2“ projektą ar kitaip plėsti Rusijos energetinius pajėgumus, – teigė M. Milleris pranešime. – Kartu su G-7 (Didžiojo septyneto) partneriais ir kitais sąjungininkais mes ir toliau tvirtai priešinsimės tam, kad Rusija išnaudotų savo energijos išteklius dėl politinės naudos.“

„Arctic LNG 2“ – Rusijai vienas svarbiausių projektų, kuriais ji siekia atverti Aziją ir Europą jungiantį šiaurinį jūrų kelią, o tai tapo įmanoma dėl visuotinio atšilimo ir tirpstančių ledynų.


Šiame straipsnyje: RusijaJAVDujossankcijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių