JK prisijungė prie JAV sankcijų Maskvos biržai ir atsiskaitymų centrams

Jungtinė Karalystė, pasekdama Jungtinių Valstijų pavyzdžiu, ketvirtadienį paskelbė naujų sankcijų Rusijai paketą, skirtų suvaržyti Maskvos karą Ukrainoje.

Į naująjį Londono baudžiamųjų priemonių sąrašą taip pat pateko Maskvos birža, Rusijos nacionalinis kliringo centras ir Rusijos nacionalinis atsiskaitymų depozitoriumas.

Londonas pareiškė, jog pusšimtis naujų apribojimų, kurių dalis – „su G-7 partneriais koordinuotų veiksmų“, paveiks Rusijos finansų sistemą ir tiekėjus, remiančius jos karo pramonę.

Ministras pirmininkas Rishi Sunakas (Rišis Sunakas) pabrėžė, jog JK „visada stovės petys į petį su Ukraina kovoje už laisvę“.

„Šiandien mes dar kartą stipriname ekonominį spaudimą taikydami sankcijas, kad sumažintume Rusijos galimybes finansuoti savo karo mašiną“, – teigė britų premjeras, G-7 lyderiams renkantis į susitikimą Pietų Italijoje.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas „turi pralaimėti, o nutraukti jo galimybes finansuoti užsitęsusį konfliktą yra nepaprastai svarbu“, pažymima R. Sunako pareiškime.

Vašingtonas trečiadienį įvedė dar vieną sankcijų Rusijai paketą, į jų sąrąšą įtraukdamas Maskvos biržą bei šias dvi paminėtas įstaigas.

Ši nauja rimta finansinė bausmė Maskvai, apsunkinanti milijardinius atsiskaitymus, paskatino pagrindinę Rusijos biržą ketvirtadienį stabdyti tarpbankinę prekybą JAV doleriais ir eurais.

Be to, ji nukreipta ir prieš rusų galimybes įsigyti užsienio valiutos, ja prekiauti ir taupyti, o tai paprastai sukelia stiprią reakciją Maskvoje ir visoje Rusijos visuomenėje.

Rusijos užsienio reikalų ministerija pareiškė, jog Maskva reaguos į „agresyvią“ naujų Vakarų sankcijų bangą.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeRusijaanglijasankcijosbiržaVladimiras Putinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių