K. Harris: JAV nenutrauks „spaudimo“ Izraeliui dėl paliaubų

Jungtinės Valstijos nesumažins „spaudimo“ Izraeliui ir arabų šalių lyderiams, kad šie pasiektų susitarimą dėl įkaitų ir paliaubų Gazos Ruože, sekmadienį paskelbtame interviu sakė viceprezidentė Kamala Harris.

Vašingtonas bendradarbiauja su Izraeliu dėl humanitarinės pagalbos ir „būtinybės pasiekti susitarimą dėl įkaitų išlaisvinimo ir paliaubų. Ir mes neketiname liautis daryti spaudimą Izraeliui ir regione, įskaitant arabų šalių lyderius“, CBS laidai „60 minučių“ sakė K. Harris.

Demokratų partijos kandidatė į prezidentus teigė, kad JAV pastangos „lėmė, kad Izraelis tame regione ėmėsi keleto veiksmų, kuriuos paskatino arba lėmė daugybė dalykų, įskaitant mūsų paramą tam, kas turi vykti regione“.

Kalbėdama apie Irano raketų smūgį Izraeliui, ji tvirtino, kad „privalome padaryti viską, ką galime, kad Izraelis galėtų apsiginti nuo tokių atakų“.

Prieš pirmadienį minimas beprecedenčio spalio 7 d. „Hamas“ išpuolio, sukėlusio karą Gazos Ruože, metines Izraelis yra itin budrus.

Dabar Izraelis nukreipė dėmesį į šiaurę, į „Hezbollah“, Irano remiamą „Hamas“ sąjungininkę Libane, ir pažadėjo atkeršyti už Irano raketų ataką.

Pernai spalio 7 d. palestiniečių smogikams užpuolus Izraelį, žuvo 1 205 žmonės, daugiausia civiliai gyventojai, rodo AFP duomenys, paremti oficialiais Izraelio duomenimis, į kuriuos įtraukti ir nelaisvėje nužudyti įkaitai.

Remiantis „Hamas“ valdomos teritorijos sveikatos apsaugos ministerijos pateiktais duomenimis, kuriuos JT pavadino patikimais, per Izraelio atsakomąjį karinį puolimą Gazos Ruože žuvo mažiausiai 41 870 žmonių, dauguma jų – civiliai.

Į CBS žurnalisto Billo Whitakerio klausimą, ar JAV mato B. Netanyahu kaip „tikrą, artimą sąjungininką“, K. Harris atsakė, kad „geriau būtų klausti: ar turime svarbų aljansą tarp Amerikos ir Izraelio tautų? Ir atsakymas į šį klausimą yra „taip“.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Apgailėtinas vaizdelis

Apgailėtinas vaizdelis portretas
Kaip gi Haris ir JAV teroristai spaudžia Izraelio okupantus? Gal "papu" laiko prispaudusi žydų kruviną nusikaltėlį Netanjahu. Tačiai Bidonas siunčia ginklus žydų teroristams ir okupantams.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių