Žurnalistai aiškinosi, kokius narkotikus vartoja E. Muskas

Daugelis žmonių ne kartą atkreipė dėmesį į prieštaringus Elono Musko  pareiškimus, nerišlią kalbą ir provokuojančių išsišokimus. Manoma, kad viena iš keisto elgesio priežasčių – draudžiamų narkotinių medžiagų poveikis. Žurnalistai išsiaiškino, kad „Tesla“ ir „SpaceX“ vadovas galėjo vartoti narkotikus.

Amerikiečių milijardierius, E. Muskas piktnaudžiavo narkotikais, jis vartojo LSD, kokainą, ekstazį, grybus ir ketaminą. Bendrovių vadovai ir valdybos nariai mano, kad ateityje tai gali turėti įtakos verslui, teigia „The Wall Street Journal“ (WSJ), remdamasis informaciniais šaltiniais.

Narkotinių medžiagų vartojimas nurodomas kaip  viena iš jo prieštaringų pažiūrų, nerišlios kalbos ir provokuojančių išsišokimų priežasčių. Straipsnio autoriai tvirtina, kad E. Muskas narkotikais svaiginosi privačiuose vakarėliuose visame pasaulyje. Tokių renginių dalyviai paprastai pasirašo susitarimus dėl informacijos neatskleidimo ir prie įėjimo atiduoda savo telefonus.

E. Muskas anksčiau viešai rūkė marihuaną ir prisipažino turįs psichodelinio narkotiko – ketamino – receptą. WSJ išsiaiškino mažiausiai keturis atvejus, kai vienas žinomiausių pasaulio verslininkų galėjo vartoti draudžiamų medžiagų:

2018 m. per vakarėlį Los Andžele vartojo LSD;

2019 m. – haliucinogeninius grybus renginyje Meksikoje;

2021 m. kartu su broliu Kimballu, E. Muskas Majamyje vykusiame vakarėlyje vartojo ketaminą.

E. Muskas narkotikus vartojo kartu su dabartiniu „SpaceX“ nariu Steve'u Jurvetsonu.

Žmonės iš E.Musko artimiausios aplinkos teigia, kad 52 metų milijardierius ir toliau vartoja narkotikus, ypač ketaminą. Jie nerimauja, kad šis įprotis gali kelti pavojų jo sveikatai.

„E. Muskas yra neatsiejamas nuo visų savo bendrovių vertės. Jis kelia pavojų beveik 1 trilijono JAV dolerių investuotojų turtui, dešimtims tūkstančių darbo vietų ir reikšmingai JAV kosmoso programos daliai“, –  žurnalistams sakė  pašnekovai.

Kuo tai susiję su verslu?

E. Musko įmonių direktoriai oficialiai nėra kėlę klausimo dėl vadovo narkotikų vartojimo. Tačiau buvo imtasi tam tikrų veiksmų. Bendrovės „Tesla“ valdybos narė Linda Rice buvo siūliusi kolegoms ištirti netinkamą E. Musko elgesį, tačiau į tai niekas nekreipė dėmesio. Kitas L. Rice veiksmas buvo atsisakyti būti perrinkta į valdybą 2019 m.

E. Musko advokatas Alexas Spiro WSJ sakė, kad E. Muskas reguliariai atlieka narkotikų testus bendrovėje „SpaceX“ ir niekada nėra praleidęs testo. Leidinio straipsnyje yra ir kitų melagingų faktų, nurodė jis, tačiau konkrečiai neįvardino, ką turi omenyje. E. Muskas komentuoti atsisakė.

2018 m. E. Muskas viešai vartojo narkotikus, tai sukėlė rimtų pasekmių verslui. Per dvi valandas trukusį interviu Joe Rogano podkastui jis rūkė marihuaną.

Atsakydama į tai NASA pareikalavo raštiškų garantijų, kad „SpaceX“ laikosi federalinių įstatymų, draudžiančių vartoti narkotikus darbo vietoje.

„SpaceX“ generalinis direktorius ir įkūrėjas E. Muskas turi leidimą dirbti su slapta informacija. Investuotojai dažnai užmerkia akis į susirūpinimą keliančius dalykus, susijusius su E. Musku, tame tarpe ir  jo narkotikų vartojimą, ypač, kai „Tesla“ reikalai klostosi gerai, – taip žiniasklaidos atstovams  aiškino valdybai artimi žmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Siaubas

Siaubas portretas
Košmaras.

Anonimas

Anonimas portretas
...Jis is savu vartoja,bet seimo kolxozas gi is mokesciu moketoju,haliucigenus "uzsimeta"...

O

O portretas
Saikingas bicas jei tik kartą per metus ar du......
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių