Pakistano teismas skyrė mirties bausmę krikščioniui už neapykantą islamui kurstantį turinį

  • Teksto dydis:

Pakistano teismas nuteisė krikščionį vyrą mirties bausme už tai, kad jis socialiniame tinkle pasidalijo, kaip teigiama, neapykantą musulmonams kurstančiu turiniu.

Turinys buvo publikuotas po vieno iš didžiausių minios išpuolių prieš krikščionis rytinėje Pandžabo provincijoje praėjusiais metais, pirmadienį pranešė nuteistojo advokatas ir pridūrė, kad nuosprendį apskųs.

2023 metų rugpjūtį minia musulmonų vyrų sudegino dešimtis namų ir bažnyčių Džaranvalos mieste po to, kai dalis gyventojų teigė matę, kaip du krikščionys vyrai išplėšė islamo šventosios knygos Korano puslapius, numetė juos ant žemės, o ant kitų puslapių rašė įžeidžiančias pastabas, pranešė valdžios institucijos. Vėliau šie du vyrai buvo sulaikyti.

Po išpuolio apie aukas nebuvo pranešta, tačiau išsigandę krikščionys bėgo iš savo namų į saugesnes vietoves. Nors policija tada sulaikė daugiau kaip 100 įtariamųjų, liko neaišku, ar kas nors buvo nuteistas.

Ehsanas Shanas (Ehsanas Šanas), nors ir neprisidėjęs prie su Koranu susijusio incidento, buvo apkaltintas tuo, kad savo „TikTok“ paskyroje paskelbė išniekintus knygos puslapius, pirmadienį naujienų agentūrai „The Associated Press“ sakė jo advokatas Khurramas Shahzadas (Churamas Šahzadas). Jis taip pat sakė, kad apskųs mirties nuosprendį, kurį šeštadienį paskelbė Pendžabo provincijoje esančio Sahivalo miesto teismas.

Šio miesto bažnyčios kunigas sakė, kad nors ir nepateisina to, ką paskelbė E. Shanas, jis stebėjosi, „kodėl teismas priėmė tokį kraštutinį nuosprendį, kai su išpuoliais susiję asmenys dar nėra nubausti“.

Pakistane kaltinimai šventvagyste yra dažni. Pagal šalyje galiojančius šventvagystės įstatymus kiekvienas, pripažintas kaltu dėl islamo ar islamo religinių veikėjų įžeidimo, gali būti nuteistas mirties bausme.

Nors valdžios institucijos dar nėra įvykdžiusios mirties bausmės už šventvagystę, dažnai vien apkaltinimas gali išprovokuoti riaušes ir paskatinti minią smurtauti, linčiuoti ir žudyti.

Birželio pradžioje mirė 72 metų krikščionis Naziras Masihas, kurį gegužę užpuolė po kaltinimų šventvagyste įsiutusi minia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jacques de Molay

Jacques de Molay portretas
Būtent dėl to reikia leisti žydams pilnai išvaduoti Levantą nuo musulmonų. Vietoj Libano gražinti Tripolio kunigaikštystę, Antiochą ir Edesą bei Konstantinopolį.

Spenius

Spenius portretas
Ateis Trump ir greit nuramins visus murzius

Tik nepamirškit

Tik nepamirškit  portretas
Musulmonams, kurie per Baltarusiją pateko į EU ir buvo sulaikyti, pusei metų, nepamirškit išmžkėti kompensacijas... alio, kas sugraužė krikščioniškųjų EU valdančiųjų smegenis???
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių