Latvija ir Vokietija susitarė dėl bendro dronų Ukrainai pirkimo

  • Teksto dydis:

Latvija ir Vokietija susitarė dėl bendro dronų Ukrainai pirkimo, naujienų agentūrai LETA pranešė latvių Gynybos ministerijos spaudos tarnyba.

Praėjusią savaitę Vašingtone vykusiame NATO aukščiausiojo lygio susitikime Latvija ir Vokietija susitarė glaudžiau bendradarbiauti dronų koalicijoje, siekdamos pristatyti Ukrainai daugiau bepiločių orlaivių.

„Iniciatyva bus įgyvendinama prižiūrint dronų koalicijai, kad Ukrainai būtų teikiami žvalgybiniai dronai, šarvuoti dronai, dirbtiniu intelektu patobulinti dronus, taip pat kovos su dronais pajėgumai. Tai bus pasiekta pasiūlius kitoms dronų koalicijos narėms sudaryti sutartis su dronų gamintojais Latvijoje ir Vokietijoje“, – pareiškė gynybos ministras Andris Sprūdas.

Kaip pranešama, NATO viršūnių susitikimo metu dronų koalicijos narės pasirašė supratimo memorandumą, siekdamos koordinuoti bendradarbiavimą, dronų technologijų plėtrą ir jų taikymą tiek remiant Ukrainą, tiek stiprinant valstybių narių gynybinius pajėgumus.

Dronų koalicijos narės jau suteikė didelę paramą Ukrainai, pristatydamos šio tipo orlaivių.

Latvija šiais metais dronų koalicijai skyrė 20 mln. eurų, taip pat suteikė dronų bandymų infrastruktūrą gamintojams ir ginkluotosioms pajėgoms, kad jos galėtų nuolat tobulinti bepiločių orlaivių technologijas.

Be Latvijos, dronų koalicijai priklauso Australija, Čekija, Danija, Estija, Italija, Jungtinė Karalystė, Kanada, Lietuva, Lenkija, Nyderlandai, Naujoji Zelandija, Ukraina, Prancūzija, Švedija ir Vokietija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kuo daugiau kara finansuosim

kuo daugiau kara finansuosim  portretas
tuo labiau bus gaila pralost... jus istorijos nesimokinot tai jum poxuj ir jusu ateitis... va isrinks Trumpa... jis finansavima pareguliuos... ir gausi kad jungtine europa 4 karta i rosija besilauzdama netiketai raga paskutini nusilauze i.... dronu gamintojai nudralinti jus i kaulus gave i lamansa soksit ka basi plaukt i amerikas ? ir vel verksit teismuose kad jus hitleris priverte hitleri0 anukas sukurste... ... man baisu darosi... galvoju britva senelio reikia galastis kad i miska isejus butu kuom bulve is ruskio pavokta kuom nusiskust...

is rusu pirksim ?

is rusu pirksim ? portretas
is kinieciu ?... mes gi tokie kieti politikai ir verslesmenai kad savo elektronikos senei neturim... be kinieciu pagalbos sudinos vinies nebesugebetume pasigamint... a juk arogancijos kiek...kiek kilnaus tikslo mes jum ginklu duosim a jus tik saudykites zudykites...dubasinkit savo kaimynus gimines ir artimuosius...lafa...gera zeme juodzemis tirstas po sitiekos trasu bus... a ka jum stimulo nepritruktu mes jus finansuosim......gamykla saudmenu vokieciu kryziuociu anuku armijai savo zemeje atidarysim...ble...vos tik sponsoriai paskelbs ka reikia iskar visus geroves kaimynus issaudysim 10000km spinduliu...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių