Lenkija sustiprins Ukrainos sunkvežimių patikras

Lenkijos vyriausybė trečiadienį pranešė, kad, siekiant nuraminti protestuojančius lenkų vežėjus, keliuose, vedančiuose sienos link, vyks sustiprintos Ukrainos sunkvežimių patikros.

„Tai bus išsamūs patikrinimai, kuriais bus siekiama patikrinti... visas Ukrainos vežėjams taikomas taisykles“, – po susitikimo su vilkikų vairuotojais pareiškė Lenkijos infrastruktūros ministras Alvinas Gajadhuras.

Pasak A. Gajadhuro, vežėjai sakė, kad apsvarstys galimybę sušvelninti savo protestą, jei transporto priemonių patikros „duos rezultatų“.

Lenkijos sunkvežimių vairuotojai jau daugiau kaip tris savaites blokuoja pagrindinius kontrolės punktus pasienyje su Ukraina ir tai daro dėl, anot jų, nesąžiningos Ukrainos įmonių konkurencijos. Vežėjai, be kita ko, reikalauja, kad Ukrainos sunkvežimiams vėl būtų taikoma leidimų įvažiuoti į Europos Sąjungą (ES) sistema, kurios blokas atsisakė, kai Rusija įsiveržė į Ukrainą.

Nors Varšuvos, Kyjivo ir ES atstovai susėdo prie bendro derybų stalo, ginčo išspręsti nepavyko.

Anksčiau trečiadienį Europos Komisija (EK) pasmerkė Lenkiją, kad ši „beveik visiškai nedalyvauja“ bandant sustabdyti vilkikų vairuotojų protestus. „Manau, kad padėtis prie Lenkijos sienos su Ukraina yra visiškai nepriimtina“, – pareiškė ES transporto komisarė Adina Valean.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kainu

Kainu portretas
dempingas ir kontrabanda! Juk UA vezejai nemoka uz kelius,atlyginimu,uz leidimus,draudimus. Todel veza tik uz islaidas degalams,palikdami lenku vezejus be darbo! Antra - produkcija skirta kitoms salims,kontrabanda nuseda Lenkijos rinkoje,visiskai dempinguodama vietos ukininkus ir gamintojus! Visa tai galima pamatyti ir Lietuvoje. Tik cia niekas neleidzia jokiu protestu!

x|RAY

x|RAY portretas
Straipsnio autorius galėjo detaliau aprašyt kas negerai lenkams su ukrainiečių vežėjais? Kokia problemos esmė.

Labai

Labai  portretas
gerai seniai reikėjo tikrinti tas benderovcų furas, nes tie ch o ch o l a i visai išnaglėjo !!!!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių