Lietuvių pamėgtoje šalyje – agresyvūs protestai: „Jei jie neturi duonos, valgykite turistus“

  • Teksto dydis:

Vasaros pradžioje Ispanijoje prasidėjo masiniai protestai prieš turistus. Protestuoja Maljorkos gyventojai. Maljorkos ir Menorkos gatvėmis tūkstančiai žmonių žygiuoja prieš masinį turizmą. „Sky News“ portale rašoma, kad nors turizmas sudaro 45 proc. Balearų salų bendrojo vidaus produkto, protestuotojai teigia, kad išsinuomoti vietos atostogoms savo šalyje – neįmanoma, nes verslininkai taiko tokias pačias kainas kaip turistams, atvykusiems iš kitų šalių.

Užsienio portale „DailyMail“ paplito vaizdo įrašas, kuriame besityčiojantys maljorkiečiai neleidžia turistams pasiekti „instagraminės“ vietos – garsaus paplūdimio, kurį turistai itin mėgsta.

Maljorkiečiai puolė prie turistų, esančių paplūdimyje, šaukdami „eik, eik, eik“ (angl. go, go, go). Taip pat užkirto kelią, vedantį į populiariąją Caló des Moro įlanką. Taip jie protestavo, teigdami, kad ypatingo grožio sala – „priblokšta poilsiautojų“.

Ilgais plaukais ir tatuiruotėmis besipuikuojantis vyras nepatenkintiems poilsiautojams aiškino, kad „turistai užvaldė paplūdimį“.

Pačiame paplūdimyje protestuotojai plojo ir juokėsi, kai lankytojai buvo išvaryti iš smėlėtos įlankos, negailestingai susikrovę lagaminus ir verždamiesi į kalną, kad galėtų išeiti.

Kiti protestuotojai buvo pastebėti mojuojantys plakatais su užrašais: „Saugokitės vietinių, mes pykstame“, išreikšdami savo įniršį dėl masinio turizmo Viduržemio jūros atostogų taške.

 

Jei jie neturi duonos, valgykite turistus.

Iš viso daugiau nei 200 aktyvistų nusileido į Caló des Moro – socialinių tinklų influencerių ir nuolatinių turistų pamėgtą vietą – norėdami papiktinti visus poilsiautojus, išdrįsusius degintis saulėje ar panirti į vėsų vandenį.

Vienas protestuotojas buvo pastebėtas vilkintis baltais marškinėliais, ant kurių Ispanijos turistai buvo išvadinti necenzūriniais žodžiais, o kitas turėjo šūkį, pritaikytą iš garsiosios Marie Antoinette's citatos „If they don't have bread, let them eat cake!“ (liet. jeigu jie neturi duonos, leiskite jiems valgyti pyragą!“ Protestuotojas šūkį perdarė savaip, skelbė: „Jei jie neturi duonos, valgykite turistus“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių