Maskva: planuojami V. Putino vizitai į Vietnamą ir Šiaurės Korėją

Seniai paskelbti Rusijos prezidento Vladimiro Putino vizitai Šiaurės Korėjoje ir Vietname yra pažengusiame planavimo etape, sakė Rusijos užsienio reikalų viceministras Andrejus Rudenka, jo ketvirtadienį Maskvoje pasakytus žodžius citavo valstybinė žiniasklaida.

A. Rudenka kalbėjo Maskvoje vykstant Rusijos ir Kinijos konferencijai, bet vizitų datų nepateikė. Kol kas nėra patvirtinimo, kad V. Putinas galėtų vykti į Vietnamą jau birželį.

Paklaustas, kiek pažengė planai, A. Rudenka atsakė, kad jie yra „pažengusioje stadijoje“. Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas anksčiau sakė, kad V. Putinas planuoja keliauti į Šiaurės Korėją ir Vietnamą.

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas pakvietė V. Putiną į kaimyninę šalį per vizitą Rusijoje rugsėjį. Jiedu abu pabrėžė norą intensyvinti bendradarbiavimą karinių technologijų srityje. Jungtinės Amerikos Valstijos kaltina Šiaurės Korėją ginklais ir amunicija remiant V. Putiną jo kare prieš Ukrainą. Per susitikimą pernai Kim Jong Unas pareiškė įsitikinimą, kad Rusija laimės karą, ko apibūdintą kaip „kovą su imperializmu“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Na taip

Na taip portretas
šaika - ruzija, šiaurės korėja, vietnamas - visur baisu!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių