Minskas teigia esąs pasirengęs dialogui su Varšuva dėl įtampos pasienyje

  • Teksto dydis:

Minskas teigia esąs pasirengęs dialogui su Varšuva dėl migrantų krizės Baltarusijos ir Lenkijos pasienyje, praneša lenkų naujienų agentūra PAP.

Nuo 2021 metų, kai Baltarusijos autokratinis lyderis Aliaksandras Lukašenka nusprendė atkeršyti Europos Sąjungai už sankcijas Minskui ir padidinti migracijos spaudimą prie išorinės bloko sienos, Lenkija vis dažniau fiksavo neteisėtos migracijos prie sienos su Baltarusija atvejus.

Baltarusija pasikvietė tūkstančius migrantų, melagingai žadėdama lengvą patekimą į ES per Lenkijos ir Lietuvos sienas.

Tačiau Minskas neigia bet kokius nusižengimus.

„Neseniai valstybės vadovas (A. Lukašenka) pateikė pasiūlymą Lenkijos pusei [...]: mes esame pasirengę priimti bet kokią Lenkijos delegaciją, bet kokius ekspertus, specialistus, valstybės pareigūnus, kad kartu išnagrinėtume situaciją pasienyje“, – sakė Baltarusijos užsienio reikalų ministras Maksimas Ryženkovas. Jį citavo valstybinė naujienų agentūra „Belta“.

Ministras teigė, kad Lenkija nesureagavo į Baltarusijos pasiūlymą ir pradėjo „kelti politinius reikalavimus“, kuriuos Minskas, anot jo, laiko nepriimtinais.

Baltarusijos nepriklausoma interneto svetainė „Naša niva“ priminė, kad Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda (Andžejus Duda) per neseniai įvykusį vizitą Kinijoje iškėlė įtampos pasienyje klausimą.

Vėliau Lenkija pasiuntė Baltarusijai perspėjimą – pradėjo itin kruopščius patikrinimus Malaševičės pasienio punkte, kuris yra ypač svarbus gabenant kiniškas prekes.

Pasak „Naša niva“, vėlesnėmis dienomis migrantų, bandančių kirsti sieną, skaičius sumažėjo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių