Nyderlandų gynybos ministras: naikintuvai F-16 į Ukrainą atvyks artimiausiu metu

Nyderlandų gynybos ministras Rubenas Brekelmansas pareiškė, kad artimiausiu metu į Ukrainą atvyks Nyderlandų naikintuvai F-16.

Tai jis sakė išskirtiniame komentare „Ukrinform“ korespondentui Hagoje.

„Taigi galiu pasakyti, kad F-16 atvyks artimiausiu metu, ir mes daug dirbame, kad tai įvyktų kuo greičiau. Tačiau nesidaliju jokiomis operatyvinėmis detalėmis. Ir ne dėl to, kad nenoriu informuoti visuomenės, nes norėčiau informuoti visus, kiek tik galiu. Bet mes žinome, kad naikintuvai F-16 taip pat yra Rusijos taikinys, ir jeigu išduosime operatyvines detales, tikslią datą ir tikslų laiką, tuomet tai bus labai vertinga informacija Rusijos režimui. O mes nenorime, kad jie būtų labiau informuoti, nei jau yra. Taigi tuo nesidalysiu“, – sakė jis.

R. Brekelmansas taip pat pažymėjo, kad ukrainiečių pilotai labai greitai mokosi ir puikiai atlieka savo darbą.

„Nesakysiu tikslaus skaičiaus, nes tai taip pat vertinga informacija Rusijai. Galiu pasakyti tik tai, ką dabar veikia Ukrainos pilotai. Tai išties nuostabu. Paprastai olandų pilotams prireikia daug laiko, kartais net daugiau nei penkerių metų, kad išmoktų valdyti F-16, perprastų sistemą, kuri yra tikrai sudėtinga. O ukrainiečių pilotai dabar tai padaro per vienerius ar pusantrų metų. Tai iš tiesų kažkas nepaprasto“, – sakė jis.

Pasak jo, visi ginklų perdavimo procesai turėtų vykti saugiai ir patikimai.

Jis taip pat pažymėjo, kad naikintuvai yra svarbūs gynybai ir apsaugai.

„Manau, kad pirmuoju laikotarpiu oro gynyba bus svarbiausias dalykas, kuriam bus naudojami F-16. O laikui bėgant galbūt jie galės būti naudojami ir kitiems manevrams. Tačiau prioritetas teikiamas oro gynybai“, – sakė jis.

Anksčiau „Ukrinform“ pranešė, kad Nyderlandai skiria papildomus 300 mln. eurų įsigyti amunicijai naikintuvams F-16, kurie bus perduoti Ukrainai.

 


Šiame straipsnyje: naikintuvai F-16NyderlandaiUkrainaRubenas Brekelmansaskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių